EKSKLUZIVNO: Ona je najlepša manekenka na svetu, a u Srbiju donosi nešto što je oduševilo svetski džet-set! (FOTO)

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf manekenka Kristina Tučkute otkriva sve o svom sjaju za usne, ali i kako je ušla u evropski džet-set, kako zaista izgledaju Žizel i Kejt Mos, zašto su žene najlepše kada ustanu ujutru i još ponešto

  • 0

Jedan od najlepših modela u modnoj industriji iskoristila je svoju slavu koju je stekla na pistama kako bi pokrenula liniju za proizvodnju šminke, konkretno sjaja za usne.

Njeno ime je Kristina Tučkute i zahvaljujući strasti za sjajem za usne, koji je najbitniji deo u svakoj ženskoj torbi, ona je ušla u evropski džet-set!

Njen čudesni sjaj za usne, koji su na filmskom festivalu u Kanu koristile mnoge poznate dame, uskoro će se naći u prodaji i u Srbiji, pod imenom "It’s Secret by Kristina Tuckute".

To je bio povod da sa ovom lepoticom iz Litvanije porazgovaramo o izuzetno popularnom proizvodu, kao i o nekim drugim stvarima...

Imali ste zavidnu karijeru kao model. Šta biste označili kao vaš najveći uspeh iz tog perioda vašeg života?

- Imala sam privilegiju da radim sa nekim od najvećih dizajnera današnjice, kao što su Đorđo Armani, Đanfranko Fere, Roberto Kavali. Radila sam kampanje za brendove kao što su "Volford", "La Perla", "Trijumf" i mnoge druge. Svojim najvećim uspehom, međutim, ne smatram sav taj sjaj i glamur već finansijsku nezavisnost i životne lekcije koje sam naučila radeći u tako velikoj industriji, kao što je modna.

Sada vas ljudi prepoznaju po vašoj luksuznoj liniji šminke. Zašto konkretno sjaj za usne? Da li je taj deo šminke vaš fetiš?

- Za mene je sjaj za usne najvažniji deo u ženskom asesoaru. Kao model i majka ne koristim previše šminke, ali sjaj za usne je obavezan. On "oživi" i osveži vaše lice čak i bez maskare ili šminke za oči.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Muškarci znaju da kažu da je žena najlepša ujutru, kada na sebi nema trunku šminke. Šta biste rekli na to?

- Rekla bih da su u pravu. Jedino ujutru možete videti pravo lice žene kada ne može da prekrije svoje nedostatke. S druge strane, muškarci ne znaju da je jutro naš najbolji deo dana (smeh). Možda bi trebalo da pokrenem i liniju za muškarce...

Foto: Francesco Chiappetta for PARAH beach wear Foto: Francesco Chiappetta for PARAH beach wear

Tokom karijere, šetali ste pistama sa najpoznatijim modelima. Za koju manekenku mislite da je najlepša žena na svetu?

- Ne mogu da izdvojim konkretno jednu devojku, ali svaka od njih ima nešto po čemu je posebna i što je čini slavnom. Na primer, niko ne može da prošeta pistom kao Naomi Kembel, ili niko nema bejbi-fejs kao Kejt Mos, a Žizel je jedinstvena po svojoj lepoti.

Foto: Marino Parisotto for Wolford Foto: Marino Parisotto for Wolford

Odakle vam inspiracija za vaš sjaj za usne?

- Želela sam da kreiram paletu boja za usne koje odgovaraju svim sezonama. Sa bojama u ovoj liniji možete da ukombinujete bilo koji autfit... Luksuz se ogleda i u dizajnu pakovanja. Želela sam da dizajnom pokažem šta mislim u modnom smislu o stvarima poput elegancije, minimalizma, glamura i komfora. Sjaj za usne svaka dama može da iznese i bez oklevanja stavi na sto za večerom ili tokom nekog drugog događaja. Žena sa sjajom za usne poput ovog može da bude sigurna da će biti najstilizovanija dama večeri.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Odrasli ste u Litvaniji. Koliko žene u toj zemlji vode računa o lepoti i šta biste rekli o ženama u Srbiji?

- U Litvaniji žene počinju da vode računa o sebi još kao vrlo mlade. Sećam se da sam pre odlaska na časove stajala u školi ispred velikog ogledala kako bi proverila svoju šminku. To su radile sve devojke. Briga o lepoti je veoma bitan faktor u životu svih žena u Litvaniji. Ako imaju samo jedan evro, one će ga potrošiti na neku šminku.

Foto: Francesco Chiappetta for PARAH beach wear Foto: Francesco Chiappetta for PARAH beach wear

Što se Srpkinja tiče, volela bih da ih bolje upoznam. Onih nekoliko koje znam, pak, pokazale su da imaju jak karakter poput žena sa Baltika. Takođe, one su izuzetno atraktivne, jake i uvek vode računa o svom izgledu. Poručila bih ženama u Srbiji: "Lepota je vanvremenska i najvažnije je održavati je".

(Telegraf.rs / Danka Grubačić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA