EVO KAD TAČNO KREĆU PLJUSKOVI, GRMLJAVINA I VETAR: Prognostičari vas upozoravaju!

Današnjih 39 stepeni mnogi sa mukom preživljavaju, zato svi rado iščekuju osveženje koje nam stiže večeras

  • 4

Vrućine koje su poslednjih dana zahvatile Srbiju danas su došle do vrhunca, kada je živa u termometru dostigla 39. podeljak u hladu.

Dobra ves je da već večeras konačno stiže osveženje, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, a kada tačno možete da očekujete kišu otkriva meteorolog Nedeljko Todorović.

Najtopliji dan u godini za sada već je zadao muke mnogim građanima, pa zato svi rado iščekuju osveženje koje nam stiže večeras.

- Tokom noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, i trebalo bi da krenu posle ponoći. Međutim, već oko 9 časova krenuće severozapadni vetar, koji će doneti osveženje i značajno smanjiti temperaturu - kaže za "24 sata" Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Budući da pljuskovi kreću tek posle ponoći, moguće je da će kiše biti i ujutru.

Foto-ilustracija: getrefe.tumblr.com Foto-ilustracija: getrefe.tumblr.com

- Jutro će u svakom slučaju biti promenljivo obračno i znatno svežije, ali nakon toga sledi razvedravanja. Pljuskovi će svakako smanjiti temperaturu za nekoliko stepeni, pa će sutra biti nešto svežiji dan - kaže meteorolog.

Današnjih paklenih 39 stepeni u hladu sutra će zameniti temperatura od maksimalnih 33 stepena, a prekosutra se očekuje za još po koj stepen niža.

Večerašnje nevreme će se najbolje osetiti u severozapadnim delovima zemlje, a i u Beograd će stići očekivano zahlađenje.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA