SRBIJU KOŠTALI 800.000 EVRA: Već sedam godina 40 radnika Uprave carina sede kod kuće, a PRIMAJU PLATU!

I pored toga što žele da rade, a ne da sede kod kuće i primaju platu, njihovi poslodavci ih do danas nisu rasporedili na radno mesto

  • 2

Skoro 40 radnika Uprave carina već sedam godina prima platu, a da ne dolaze na posao. Radi se o zaposlenim licima koji su radili na Kosovu i Metohiji, a koji od kada je jednostrana nezavisnost Kosova proglašena, nisu želeli da rade tamo, pa su ostali neraspoređeni.

Prema njihovim rečima, oni od tada ne idu na posao, a platu redovno primaju i svi doprinosi su im plaćeni, objavio je RTS.

I pored toga što žele da rade, a ne da sede kod kuće i primaju platu, njihovi poslodavci ih do danas nisu rasporedili na radno mesto.

Uprava carina uprkos tome što godinama ima neraspoređene radnike, redovno raspisuje konkurs za nove zaposlene, a poslednji put je bilo u maju, kada je na konkursu primljeno 50 novih radnika.

Neraspoređeni radnici su državu za sedam godina koštali oko 800.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. jul 2015 | 18:57

    To je srbija a oni koji rade njima ne treba davati platu sta ce im

  • Vlada

    9. jul 2015 | 14:16

    Bruka i sramota. Tako je i u Niskoj hitnoj najveci neradnik bio 12godina na bolovanju i jos tuzio firmu i dobio ih 800.000dinara. I tu i on i lekari koji su ga vodili na bolovanje treba da dobiju otkaz.Proverite ovu informaciju.A sto je jos tuznije doticni Rodja je poceo da radi i da prima platu a gospodin nista ne radi i nije rasporedjen.I ko zna koliko jos takvih ima i zato propada ova drzava. Bruka iramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA