REŠAVA SE SUDBINA STAROG KONTINENTA: Danas je DAN D za Evropu i za Grčku!

Imam osećaj da je uspostavljen dijalog, ili da je obnovljen, i da postoji izlaz - rekao je evropski komesar Pjer Moskovisi, dodajući da bi neuspeh u postizanju sporazuma bio prvi korak u pravcu izlaska Grčke iz sistema evra kao zajedničke valute

  • 3

Evropski komesar za ekonomske i finansijske poslove Pjer Moskovisi smatra da je danas "dan D" u vezi grčke dužničke krize, pošto Evropa, odnosno kreditori Grčke očekuju da premijer Aleksis Cipras dostavi detaljan plan ekonomskih reformi pre isteka roka večeras u ponoć.

LOPOVI SU SPREMNI ZA TURISTE KOJI NOSE KEŠ: Evo kako da se SAČUVATE OD KRAĐE!

On je rekao da se nada da je novi sporazum sa Grčkom o spasilačkom paketu moguć u zamenu za "konkretan, sveobuhvatan" predlog reformi grčke vlade.

- Imam osećaj da je uspostavljen dijalog, ili da je obnovljen, i da postoji izlaz - rekao je evropski komesar, dodajući da bi neuspeh u postizanju sporazuma bio prvi korak u pravcu izlaska Grčke iz sistema evra kao zajedničke valute.

Grčka je zatražila juče novi trogodišnji zajam iz "spasilačkog fonda" Evropskog stabilizacionog mehanizma od evropskih partnera. Međunarodni kreditori se ne slažu u vezi sa pitanjem da li toj zemlji treba dati olakšice na dug.

Moskovisi je rekao da se to pitanje sada razmatra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zikica

    9. jul 2015 | 13:28

    Cim hrvati usli u EU to je kraj Gde god udju usli su

  • A Chicha.

    10. jul 2015 | 20:21

    Stari kontinent je u raspadanju,seoba naroda će samo ubrzati taj proces,tu leka nema niti će ga biti.

  • zoran

    9. jul 2015 | 14:55

    God nas se kaze da su Bugari baksus narod. Gde usli u koju zajednicu ili savez, tom savezu se crno pise. Ima jedna prica u Skoplju koja glasi ovako: Posle rata jedan deda savetovao unuka za koga da bude, Stalin ili Tito ? I reko mu budi usuprot Bugara. Oni stalno su u savez koji ce da propadne. Tako i bilo raspao se Varsavski savez. Pre toga Nemacka izgubila dva rata u kojoj su Bugari bili njihovi saveznici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA