ČOPOR DIVLJIH ZVERI TERORIŠE ZAGREPČANE: Hrvatska u panici!

Stanovnici ovog naselja žele da se životinje ulove i vrate u divljinu zbog svačije bezbednosti

  • 24

Stanovnici Gračana, elitnog kvarta u Zagrebu, u poslednje vreme se suočavaju sa novim problemom, a to su - lisice. U naselju ih trenutno ima oko 20, što je dovoljno da ih se meštani boje i da se vrlo oprezno kreću ovim ulicama. Neki čak ne puštaju ni svoje kućne ljubimce u dvorište bez nadzora.

Trogodišnjeg dečaka napala lisica!

Dok jedni stanari hrane ove divlje životinje, drugi od nadležnih organa traže rešenje. Niko od njih ne traži da se lisice usmrte, nego da ih ulove i presele na odgovarajuće mesto. Još uvek nije poznato da li one imaju besnilo ili ne.

- Bojimo se da bi lisice mogle da napadnu nekog. U našoj ulici se uglavnom najviše zadržavaju. U blizini je jedna napuštena kuća koja je puna smeća i gde one očigledno borave. Deca redovno prolaze kroz našu ulicu na putu do škole i vrtića, a lisice nekad izlaze i tokom dana. To su ipak divlje životinje i nije nam svejedno kada ih vidimo. Nisu još nikoga napale, ali čovek nikada ne zna šta se može dogoditi - kaže Tihomir Borić, čiji je sin Fran pre nekoliko dana video pravi mali čopor.

Foto: Tanjug/jaroslav Pap Foto: Tanjug/jaroslav Pap

Oko četiri sata ujutro se iskrcao iz noćnog tramvaja, a na stanici je video čak sedam lisica. Nisu se prestrašile jer su očigledno navikle na ljude, kako on tvrdi. Mirno su ga posmatrale dok je hodao, ali njemu ipak nije bilo svejedno.

- Da je bila jedna, prošao bih bezbrižno pokraj nje. No, bilo ih je neobično mnogo. Išao sam naokolo i dugo hodao do kuće samo da ne moram da prođem pored njih. Stvarno sam se prestrašio - ističe Fran (21).

Susedi kažu kako lisice nisu agresivne već su vrlo zainteresovane za ljude i znatiželjno ih posmatraju.

- Želeli bismo da ih ulove i odvedu u divljinu, gde pripadaju i gde će biti sigurne - poručili su zabrinuti stanari.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA