RTS DEMANTUJE: Nikome nismo dali otkaz, produžili smo im ugovor na godinu dana!

"Početkom ovog meseca, uz saglasnost nadležnih organa Vlade Republike Srbije, svi zaposleni preko javnog poziva potpisali su produženje ugovora na godinu dana", piše u saopštenju RTS-a

  • 2

Radio-televizija Srbije reagovala je na tekst objavljen na našem portalu "Otkaz za nova lica RTS-a: Javni servis otpušta "Ljude za 21.vek"", tvrdeći da smo u njemu izneli netačne informacije.

OTKAZ ZA NOVA LICA RTS-A: Javni servis otpušta "Ljude za 21. vek" (VIDEO)

Reagovanje javnog medijskog servisa prenosimo u celosti:

"Na portalu Telegraf, u tekstu pod nazivom – Otkaz za nova lica RTS-a: Javni servis otpušta „Ljude za 21.vek“, objavljenog 10 jula, iznete su netačne informacije. Nije tačna informacija koja je objavljena u gore naznačenom tekstu da je bilo ko od zaposlenih koji su u JMU RTS primljeni preko javnog poziva "Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek" dobio otkaz.

Printskrin: Youtube / Neoplantski Printskrin: Youtube / Neoplantski

Odlukom Vlade Republike Srbije, 07. decembra 2013. godine, stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, a u članu 1 tog zakona stoji: "Korisnici javnih sredstava ne mogu zasnivati radni odnos sa novim licima radi popunjavanja slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta do 31. decembra 2015. godine".

S tim u vezi, jedina mogućnost JMU RTS bila je produženje ugovora na određeno vreme.

Početkom ovog meseca, uz saglasnost nadležnih organa Vlade Republike Srbije, svi zaposleni preko javnog poziva "Tražimo sto mladih stručnjaka za 21.vek" potpisali su produženje ugovora na godinu dana.", piše u saopštenju RTS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yurist

    10. jul 2015 | 19:27

    Otkaz je sasvim normalan proces...Da bi televizija brograd dobila profesionalna lica treba sve osobe sa staviti pod lupu i proispitati njihovu lojalnost drzavi.To radi svaka drzava i nesposobne treba ostraniti,jedino tako cete komuniste i neprijatelje drzave da pobedite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA