DEČAK UMRO POSLE KUPANJA U JEZERU: Mozak mu je pojeo ovaj NEVIDLJIVI UBICA (VIDEO)

Nesrećni dečak je bio u komi od utorka kada se kupao u jezeru, a preminuo je u četvrtak kada je mozak prestao da mu funkcioniše

  • 6

Dečak (14) iz Minesote je preminuo kada mu je ameba, koju je zaradio dok se kupao u jezeru, bukvalno pojela mozak. On je bio u kritičnom zdravstvenom stanju, a sve se završilo stravičnom tragedijom.

AMEBA KOJA JEDE MOZAK: Devojčicu ubila bakterija koja joj je ušla kroz nos na plivanju!

Hanter Boutejn je pao u komu posle kupanja u jezeru Minevaska u utorak, ali je u četvrtak veče već bio proglašen mrtvim, istakla je njegova porodica u saopštenju.

Nesrećni dečak je oboleo od retke ali često i fatalne infekcije mozga izazvane ovom amebom (Naegleria fowleri), koja je tipične za tople vode. Medicinski radnici i dalje rade na tome da potvrde da je infekcija rezultat vodenog parazita.

Pretpostavlja se da je ovaj mikroorganizam dospeo u telo dečaka dok je plivao i ronio, pa da je na taj način dospeo u njegov nos. Simptomi su glavobolja, groznica, mučnina, povraćanje i ukočenost vrata. Sekundarni simptomi su halucinacije, nedostatak pažnje, gubitak ravnoteže i napadi.

U poslednjih 10 godina je zabeleženo 35 slučajeva ove infekcije u Americi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: news.sky.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    10. jul 2015 | 17:50

    Ameba koja jede mozak, obicno naseljava stajace vode. Samim skokom u vodu, muljevito dno se dize, ameba se oslobadja, a plivac pravi fatalnu gresku, ukoliko mu voda pri plivanju udje u nos. Plivac koji ima na nosu stipaljku je bezbedan. Nije mi samo jasno, zasto se u skolama deci ne drze predavanja o ovoj amebi i fatalnim posledicama, usput bi deci trebalo deliti stipaljke za nos. Nema ih samo u Americi, ali nekako tamo najvise pisu o njoj.

  • mrz

    11. jul 2015 | 01:40

    Nije mi jasno kako opstaju u Americi te amebe koje jedu mozak? Cime se tamo hrane???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA