HIKIKOMORI: Od ove bizarne bolesti pati MILION ljudi! (VIDEO)

Hikikomori pogađa isključivo mlade ljude. Oni odbijaju kontakte s prijateljima pa čak i sa porodicom. Svojevoljno sede zatvoreni u svojim sobama i po više godina

  • 0

Milion mladih Japanaca svojevoljno se odreklo kontakta sa drugim ljudima. Oni žive zaključani u četiri zida, gde surfuju internetom i čitaju stripove.

GRICKATE NOKTE? Evo zašto to radite i koji je vaš problem!!! (FOTO)

"Hikikomori" je zajednički naziv za sve one koji, prema rečima japanskih stručnjaka, pate od misteriozne "socijalne bolesti".

Želja za otuđenjem javlja se iznenada i bez očiglednog razloga, a toliko je jaka da "oboleli“ prekidaju svaku vrstu veze sa prijateljima i članovima porodice. Dešava se da prođu meseci, ili čak godine, a da ne progovore ni jednu jedinu reč.

Hikikomori pogađa isključivo mlade ljude. Oni odbijaju kontakte s prijateljima pa čak i sa porodicom, a vrlo se često radi o inteligentnim i sposobnim ljudima pa je to udarac i japanskoj ekonomiji, pojasnio je doktor Takahiro Kato koji je i sam imao poremećaj kao student.

Juto Onishi (18) iz Tokija, svoju spavaću sobu nije napustio gotovo tri godine, a tek je pre šest meseci zatražio je stručnu pomoć. Dane je provodio spavajući, surfujući i čitajući mange. Nije žele da priča ni sa kim.

Medicina tek istražuje ovaj novi poremećaj, kao i načine kako da ga spreči.

Pogledajte animirani film o tome kako izgleda život ljudi pogođenih ovom bolešću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA