Zukorlić predao kandidaturu, potvrđen kandidat Dveri

Kandidaturu muftije potpisima podržalo 12.111 građana. Vladan Glišić iz Dveri proglašen za predsedničkog kandidata, dok Pokretu radnika i seljaka nedostaje još 1.044 valjanih potpisa za kandidaturu Zorana Dragišića

  • 0

Grupa građana predala je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu muftije Muamera Zukorlića za predsednika Republike koja je podržana sa 12.111 potpisa.

Šef Zukorlićevog Izbornog štaba Jahja Ferhutović se zahvalio Srbima koji su svojim potpisima podržali kandidaturu, navodeći da su, osim u opštinama u Sandžaku, potpisi podrške prikupljani i u Rudniku, Leskovcu, Prokuplju, Žitorađu i Novom Sadu.

- Uvereni smo da će njegovom pobedom pravda pobediti i program spasa i potpunog preporoda koji zastupa pobediti svo zlo i doneti dobro celoj Srbiji - rekao je Ferhutović.

Istovremeno, RIK je večeras proglasio za kandidata za predsednika republike Vladana Glišića čiju je kandidaturu podnela grupa građan "Dveri".

Na sednici RIK-a je utvrđeno da Glišićeva kandidatura ima ukupno 12.733 pravno valjnih izjava birača.

Glišić je posle predaje kandidature rekao da Dveri počinju borbu za oslobođenje Srbije od okupacije, za vraćanje države građanima i za vraćanje dostojanstva srpskom narodu.

- Ovo je početak jedne duge borbe, predsednički izbori su deo toga, kao i parlamentarni izbori i Dveri su krenule da budu na političkoj sceni Srbije, da se bore i da ne odustanu - rekao je Glišić.

Republička izborna komisija naložila je grupi građana Pokret radnika i seljaka da u roku od 48 sati dostavi još 1.044 potpisa za kandidaturu Zorana Dragišića za učešće na izborima za predsednika Srbije.

Ta grupa građana dostavila je RIK-u uz kandidaturu Dragišića 11.292 potpisa, ali je utvrđeno je da je pravno ispravnih 8.956, saopšteno je na sednici RIK-a.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA