UREZALI MU "ČETIRI S" NA STOMAKU: Napali i teško povredili povratnika u Republici Srpskoj!

Potpredsednik entiteta Republika Srpska traži hitnu reakciju policije povodom napada na povratnika Nerku Hanifića

  • 21

Potpredsednik bosanskog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić očekuje hitnu reakciju policije povodom napada na Nerku Hanifića (40), povratnika u Vrbanjce kod Kotor Varoši.

Hanifića su, kako se saznaje, u utorak ujutro napale tri nepoznate maskirane osobe, pretukli ga te oštrim predmetom i na stomaku urezali znak "četiri S", javlja Fena.

- Očekujem hitnu reakciju policije i da pokaže svoju efikasnost i u situacijama kada su Bošnjaci napadnuti i kada im se čini nepravda, a ne samo kada treba Bošnjake proganjati za nešto što neko misli da bi oni učinili na ovom prostoru - rekao je Salkić.

On ističe da, koja god je osoba u pitanju u ovom slučaju, i bez obzira na njenu nacionalnost, povrede koje su nastupile iziskuju ozbiljnu analizu celokupnog sigurnosnog sistema u ovom entitetu, a i stanja i položaja njenih građana.

Foto: mup.vladars.net Foto: mup.vladars.net

- Evidentno je da imamo učestale incidente koji, možda, i nisu samo incidenti - rekao je Salkić.

Napadači su u utorak ujutro Hanifića presreli u 4:30 sati, kada je krenuo u nabavku robe za trgovački objekat koji poseduje, a napad se dogodio u mestu Usjek, u opštini Kotor Varoš.

Iz Centra javne bezbednosti Banja Luka je potvrđeno da je Policijskoj stanici Kotor Varoš oko 6:00 sati, od medicinskog osoblja Doma zdravlja Kotor-Varoš, prijavljeno da im se za pomoć obratio četrdesetogodišnjak s vidnim telesnim povredama.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Postupanjem po primljenoj prijavi, policijski službenici su došli do saznanja da su tri nepoznate maskirane osobe, istog dana oko 04:30 sati, presrele i zaustavile oštećenog, koji se putničkim vozilom kretao u mestu Usjek, i nanijeli mu povrede predmetom u predelu glave i tela.

O okolnostima događaja obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš rade na rasvetljavanju prijave.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sir Oliver

    14. jul 2015 | 22:31

    Hitno pohapsiti možda je i bošnjačka provokacija.

  • Dragan

    14. jul 2015 | 22:59

    Ne bi me cudilo da su njegovi to uradili da bi ocrnili srbe, ako su sami poubijali onoliko ljudi za vreme rata sta im znaci sad jedan da ga izmlate da bi nas okrivili, I to bas 4S koji u evropi ima da odjeknu samo tako.

  • Slobodan

    15. jul 2015 | 00:07

    Treba vratiti dozivotnu za budale koje nisu da zive na ovoj planeti. Budale, bolesnici bre. Dozivotnu im dati,hapsi bagru odma! Sramota bre da kazes da smo iste vere sa budalom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA