NA SAMRTI OTKRIO DA IMA ĆERKU U SRBIJI: Anita se iz Australije uputila posle ovoga na NAJVAŽNIJI PUT U ŽIVOTU (FOTO)

Kada je 1941. godine Dragiša odveden u nemački logor, u Srbiji je ostala njegova žena koja je bila u šestom mesecu i kasnije rodila Mariju. Ipak, on je u Nemačkoj upoznao Inge, s kojom se 1950. preselio u Australiju i zasnovao novu porodicu

  • 4

Kada je Dragiša, otac Anite Lazić (61) iz Australije bio na samrti, otkrio joj je da u Srbiji ima polusestru Mariju (74), zbog čega je nakon toliko godina ona došla u našu zemlju, i svoju stariju sestru po prvi put u životu videla i zagrlila.

Niko nije mogao da sluti da će porodična tragedija, tačnije smrt njihovog oca, spojiti dve polusestre, pišu Novosti.

Naime, on je 1941. godine odveden u nemački logor, a u Srbiji je ostala njegova supruga koja je bila u šestom mesecu trudnoće.

Nakon par meseci rodila se Marija, koja nikada u životu nije videla svog oca, koji je u Nemačkoj upoznao Inge, s kojom se 1950. preselio u Australiju, a kasnije i zasnovao porodicu.

S Nemicom je dobio još šestoro dece, među kojima je i Anita. Tek kada je njena unuka Sonja izrazila želju da potraži svoje korene u Srbiji, život ove porodice se promenio iz korena.

Nakon dve godine otkako je Sonja prvi put bila u Srbiji i stupila u kontakt s rođacima, uspela je da dovede svoju babu Anitu, kako bi se dve sestre konačno upoznale.

Foto: Wikipedia / Hohum Foto: Wikipedia / Hohum

Suze, jecaji, čvrsti zagrljaji, bura emocija, obeležili su prvi susret dveju sestara, koje donedavno nisu čak ni znale jedna za drugu.

- Žalosno je što ovo nije moglo da se dogodi ranije, ali je sada kasno da gledamo u prošlost. Godine nisu važne, već ono što ti i ja osećamo sada i nadalje - poručila je Anita svojoj polusestri.

Ipak, Marija je rekla kako je znala da Dragiša živi u Australiji, jer je pisma slao svom rođenom bratu, koji ih je potom davao njoj.

- Znala sam i da je oženjen, da ima decu, ali pisma su prestala da dolaze 1970. godine, i od tada nisam čula ništa o njemu.

Anita dnas živi u Brizbejnu, ima sina Džefa, dva unuka i jednu unuku.

Foto: Novosti.rs Foto: Novosti.rs

- Kao najstarija ćerka, brinula sam se o majci. Nažalost, umrla je prošle godine u 86. godini. Bila sam vezana za nju, pa nisam mogla nigde da putujem - kaže Australijanka koja ističe da je bila presrećna kad je čula da ima rodbinu u Srbiji.

Nakon svega, nada se da će ostala braća i sestre izraziti želju i doći, kako bi upoznali Mariju.

- Ovde je divan narod, topao, gostoprimljiv, tako sam se prijatno iznenadila. Moja nova porodica me je srdačno prihvatila, presrećna sam - naglasila je Anita koja će nakon Srbije obići i Drezden, rodni grad svoje majke.

U svoj rodni grad, dve Australijanke vraćaju se sa pregršt lepih uspomena i fotografija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piki

    15. jul 2015 | 20:41

    Setio se deteta tek na samrti.Da li se ikad pitao kako joj je i kako je majci bilo sa njom bez oca?Sramota!!!Ostaviti trudnu zenu i ozeniti drugu.

  • Bane

    15. jul 2015 | 17:49

    Kreten matori!

  • LudZbunjen

    15. jul 2015 | 12:28

    To je baš lepo samo nije morao da čeka toliko dugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA