GEJ TUŽI BIBLIJU: Traži 70 miliona dolara, evo i zašto!

Muškarac homoseksualnog opredeljenja je pokrenuo tužbe protiv ovih izdavača zbog, kako tvrdi, "dvadesetogodišnje mentalne nestabilnosti i emotivnog pritiska"

  • 5

Bredli LaŠon Fauler koji je homoseksualnog opredeljenja, podneo je tužbu vrednu 70 miliona dolara protiv dva izdavača Biblije  - Zondervana i Tomasa Nelsona, jer su u svojim izdanjima Biblije, homoseksualnost nazvali grehom. To je kod podnosioca tužbe prouzrokovalo "emotivnu uznemirenost", kako tvrdi.

OVO JE ĐAVOLJA BIBLIJA: Prizor Satane u najlepšoj i najvećoj srednjevekovnoj knjizi će vas zaprepastiti! (FOTO)

Fauler tvrdi da su izdavači izmanipulisali svete spise, upotrebom reči "homoseksualci" u određenim izdanjima Biblije.

On navodi da je izraz homoseksualac izbrisana iz kasnijih verzija Biblije koje je izdao Zondervan ali u prevodima iz 1982. i 1987. godine termin je korišćen nekorektno, kako navodi Liberti Vojs.  Zbog toga je, na osnovu verzije koju koristi propovednik njegove porodice, porodica odbacila ovo svešteno lice.

Kao rezultat dvadesetogodišnje mentalne nestabilnosti i emotivnog pritiska, Fauler je pokrenuo tužbe protiv ovih izdavača u ukupnoj vrednosti od 70 miliona dolara.

Predstavnici Zondervana odbacuju ove navode, rekavši da oni nemaju vlasnička prava nad prevodom i nisu u poziciji da komentarišu kako neku reč treba prevesti, kao i da se oslanjaju i veruju komisiji zaduženoj za ispravnost prevoda, kao i da nikada ne rade izmene na prevodima za čije objavljivanje su licencirani.

Pripadnici gej populacije su prosto napisali svoju verziju Bilije, u kojoj "reč Božju niko ne može da upotrebi kako bi neopravdano osudio Božju LGBT decu".

(Telegraf.rs/ Izvor: prisonplanet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saw

    15. jul 2015 | 18:17

    dokle ce vise homoseksualci da maltretiraju ostale

  • Renata

    15. jul 2015 | 18:51

    Glupost! Neka tuzi Boga koji osudjuje homoseksualnost. Biblija jasno kaze da je to greh i neka ti izopaceni umovi prestanu se pozivati na Boga. Slobodni su da rade sta hoce, ali oni bi sad hteli i Bozji blagoslov. E, pa nece ga dobiti! One crkve koje to odobravaju ce doziveti Bozju osudu!

  • Dr. za rock and roll

    16. jul 2015 | 12:37

    I sad se pravi pametan i provocira. E ovakve treba nauciti redu. Svete stvari se ne provociraju barabo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA