GRCI NAČISTO POLUDELI: Napadaju policiju i pale ulice! (VIDEO)

Policija je upotrebila suzavac i biber-sprej kako bi rasterala hiljade mladih koji su se okupili na protestu ispred parlamenta

  • 3

Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini večeras su izbili sukobi između demonstranata, protivnika mera štednje i policije.

GRCI NA NOGAMA: Štrajk na ulicama Atine, javni prevoz u blokadi! (FOTO)

Policija je upotrebila suzavac i biber-sprej kako bi rasterala hiljade mladih koji su se okupili na protestu ispred parlamenta.

Demonstranti su policiju zasuli kamenicama i molotovljevim koktelima.

6 TEORIJA ZAVERE O SIRIZI: Stvorili su je Ameri, Rusi, Nemci, masoni, Satana ili Isus Hrist (FOTO)

Prema podacima policije, na Trgu Sintagma okupilo se oko 12.500 ljudi. Neredi su izbili posle 20.00, u trenutku kada su poslanici u parlamentu počeli raspravu o merama štednje, među kojima je i povećanje poreza na dodatu vrednost i reforma penzijskog sistema.

Demonstranti su prethodno prošetali ulicama Atine.

Premijer Aleksis Cipras, koji se suočio sa oštrim protivljenjem takvim merama čak i u sopstvenoj partiji Siriza, tvrdi da je to najbolji dogovor koji je uspeo da napravi sa evropskim kreditorima, kako Grčka ne bi morala da napusti evrozonu.

Očekuje se da će poslanici o predloženim merama glasati tek kasno večeras, možda i posle ponoći.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desanka

    16. jul 2015 | 00:40

    Stigla iz Grcke pre par dana.Ukaficima,bic barovima,radnjama,svuda rade Srbi,ponekiMadjar.Ljudi,Grci nece da rade,kazu mi mi nismo za razliku od vas navikli da se stezemo.Ko jos u svetu osim amerikanaca ima toliki spoljni dug.To,kako su dotle dospeli me ne zanima,znam ono sto sam pre par dana videla.Oni su u ozbiljnom problemu.

  • realno

    15. jul 2015 | 22:38

    Grci napustite evrozonu,pre 30 godina niste bili u EU pa vam ništa nije falilo,ovo što vam rade nije ni ljudski ni humano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA