Pobesnela na muslimane, pa po džamiji razbacla SVINJSKE GLAVE!

Novi Centar islamske kulture u Varšavi u okviru koga su i džamija, biblioteka, obdanište i halal-prodavnica izazivao je proteste i emocije kada je počela izgradnja, ali strasti su se smirile i nedavno su se u medijima pojavile vesti da Centar bez problema i protesta radi. Tokom vikenda su, međutim, na terenu centra i džamije osvanule svinjske glave i komadi svinjetine

  • 9

Poljska policija otkrila je i uhapsila Poljakinju koja je tokom vikenda oskrnavila novu džamiju u Varšavi razbacanim svinjskim glavama i komadima svinjetine, a za uvredu verskih osećanja preti joj do dve godine zatvora.

Mlada Ruskinja prešla u Islam usred Sarajeva (VIDEO)

Novi Centar islamske kulture u Varšavi u okviru koga su i džamija, biblioteka, obdanište i halal-prodavnica izazivao je proteste i emocije kada je počela izgradnja, ali strasti su se smirile i nedavno su se u medijima pojavile vesti da Centar bez problema i protesta radi.

Tokom vikenda su, međutim, na terenu centra i džamije osvanule svinjske glave i komadi svinjetine, a bezbednosne kamere su snimile jednu ženu kako razbacuje meso.

Poljska policija nakon tri dana traganja uhapsila je juče jednu 29-godišnju Varšavljanku, koja je, džamiju navodno oskrnavila iz "ličnih pobuda".

Imigrantska kriza na granicama Evrope pojačala je antiislamska raspoloženja u celoj Evropi, a Poljska, Slovačka i Češka nastoje da sa Bliskog istoka utočište pruže uglavnom tamošnjim hrišćanima i u sve tri zemlje česte su demonstracije protiv izbeglica muslimana.

Poljaci blagonaklono gledaju samo na svoju staru islamsku zajednicu Tatara, oko 5.000 vernika okupljenih u Muslimanski verski savez.

Reč je o potomcima Tatara koji su u prošlim vekovima naseljavali Poljsku kao krajišnici i vojnici, a kraljevi su im garantovali pravo na ispovedanje islamske vere.

Na istoku Poljske očuvane su i neke stare drvene džamije uvršćene među spomenike kulture i nacionalnu kulturnu baštinu. Ukupno se broj muslimana u Poljskoj procenjuje na 25.000 do 30.000 zajedno sa diplomatama, studentima i preduzetnicima iz islamskih zemalja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kršćanka

    17. jul 2015 | 00:05

    Pa, znate što, budimo realni, koja je vjera to najzaštićenija i odmah odmazda ili kazna? Budite kršćanin i mogu svašta da vam rade a svi neka šute i mole se u džamiji. Možda je ovo neka druga poruka.Gdje je glas pravoga muslimana za kršćanina. Hoćete li mi konačno objaviti komentar.Jer ovo nije mržnja nego zbilja. Nemojmo biti licemjerni, muslimani se brane kao da su napadnuti uvijek, a istovremeno šute dok drugi u ime islama čine zla. Kakva je to vjera koja nije dovoljno snažna da obrani pravo ime islama.Jeli ja krivo razmišljam?

  • Srbin

    16. jul 2015 | 15:41

    Kraljica

  • Браде

    16. jul 2015 | 14:17

    Ovi su krenuli u najezdu na Evropu. Vratiti ih u treci svet, gde i pripadaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA