EVO ŠTA JE PISALO U PRETEĆIM PORUKAMA: Počelo suđenje piscu za napad na gradonačelnika Niša! (FOTO)

Optuženi Zoran Ćirić je poslao četiri SMS poruke nekolicini niških političara u kojima je izneo ozbiljne pretnje upućene Perišiću

  • 0

Pred Osnovnim sudom u Nišu danas je počelo suđenje književniku Zoranu Ćiriću optuženom da je decembra 2.013. godine izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti na štetu gradonačelnika Zorana Perišića.

SKANDAL: Dobitnik NIN-ove nagrade pretio gradonačelniku Niša da će ga ubiti!

Kako je navedeno u optužnici, Ćirić je poslao četiri SMS poruke nekolicini niških političara u kojima je izneo ozbiljne pretnje upućene Perišiću.

Gradonačelnik se pridružio Ćirićevom krivičnom gonjenju, ali nije istakao odštetni zahtev, dok je tužilaštvo zatražilo da okrivljeni bude kažnjen novčanom kaznom od 100.000 dinara.

- Sve što ja napišem je književni tekst, sve to ima karakter književnog dela. Konkretno, upućene poruke su četiri odlomka iz književnog dela u nastajanju koje sam uputio četvorici odbornika. Nikom drugom to nije poslato, osim njima. Njih četvoricu poznajem, hteo sam da vidim kako će reagovati na takvu vrstu teksta koji ima elemente mržnje sa političkom konotacijom. Znao sam da se oni neće uplašiti jer me dobro poznaju i znaju da sam neka vrsta dvorske lude - rekao je Ćirić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, oštećeni Perišić je njegovu šalu shvatio krajnje ozbiljno.

- Da su se njegove poruke odnosile na moj rad ja bih to razumeo jer sam kao javna ličnost podložan javnoj kritici. Međutim, te poruke su bile poziv na javno ubistvo. Ne osećam se ugroženo, ja sam i sada sam, ali sam se pridružio krivičnom gonjenju jer je prećeno i meni i mojoj porodici. Neshvatljivo je što mi je na tako bezočan način zapretio čovek kome sam 11 meseci ranije dodelio nagradu za književno delo - kazao je Perišić.

Ćirić je sporni SMS poslao Igoru Novakoviću, tadašnjem direktoru “Jugoistoka”, Miletu Iliću, predsedniku Skupštine grada, lideru URS Branislavu Jovanoviću i odborniku Draganu Čorbiću (SNS).

- Poruči onom bezosećajnom gadu, punjenoj ptici, samozvanom gradonačelniku da će uskoro biti živ raskomadan javno. Potrudiću se da mu se seme zatre, bez obzira kolikim švalerkama da je napravio kopilad. Ovo slobodno prosledi policiji i novinarima, a Magični drži reč, tako da ovo treba da shvatiš krajnje ozbiljno - pisalo je u poruci.

Suđenje će biti nastavljeno 8. oktobra.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA