SAHRANJEN KRALJ KLUBOVA: Jelke likvidiran profesionalno, eksplozivom koji se retko viđa u Srbiji!

- Bio si pun dobre energije, spreman da saslušaš, pomogneš svakom. Živeo si u petoj brzini. Imao si planove za leto. Još su ti brideli obrazi od rođendanskih poljubaca - rekao je u oproštajnom govoru prijatelj tragično stradalog Dragana Jelinovića

  • 2

Vlasnik beogradskih klubova Dragan Jelinović Jelke (58) nastradao je u stravičnoj eksploziji u ponedeljak na Bežaniskoj kosi. Od njega se oprostilo nekoliko hiljada ljudi.

NOVI DETALJI UBISTVA KRALJA NOĆNIH KLUBOVA: Poznati pevači i pevačice na saslušanju u policiji (FOTO)

- Jelinović je raznet semteksom, vojnim brizantnim eksplozivom, neuobičajenim za naše podneblje. Kod nas su likvidatori uglavnom koristili trotil. Onaj ko je organizovao njegovo ubistvo uradio je to veoma profesionalno, moguće da je angažovao atentatora iz zemalja iz okruženja. Sve to ukazuje da je motiv likvidacije opasan posao i ozbiljan novac. Možda su u pitanju dugovi, ali ne nekoliko desetina hiljada evra, već su u pitanju možda i milioni - kaže sagovornik "Blica" blizak istrazi.

VRATILE SE DEVEDESETE: Poslednjih pet brutalnih likvidacija u Beogradu nije rešeno! (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ova vrsta eksploziva mahom je češke proizvodnje i često se koristi u terorističkim napadima, a na naše tržište stiže ilegalno, najčešće iz Bosne. Ipak, zbog situacije u regionu moguće je da je eksploziv nabavljen i u nekoj drugoj zemlji.

Jelke je mnogima pozajmljivao novac, pa policija istražuje da li je i u nekim drugim nelegalnim poslovima imao neraščišćenih računa.

On je  likvidiran kada je ušao u svoj "audi A8", a eksplozivna naprava podmetnuta ispod patosa automobila digla ga je u vazduh i na mestu je ostao mrtav.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jelinović je juče sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a u pogrebnoj koloni od nekoliko stotina ljudi bile su njegove dve ćerke, sin i porodica.

- Dragan, Gaga, Jelke. Sin, otac, brat. U najboljem smislu odan prijatelj. Bio si pun dobre energije, spreman da saslušaš, pomogneš svakom. Živeo si u petoj brzini. Imao si planove za leto. Još su ti brideli obrazi od rođendanskih poljubaca - rekao je u oproštajnom govoru prijatelj tragično stradalog Dragana Jelinovića.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA