DRAMATIČNO: Tornada pustoše SAD, petoro mrtvih

Serija od više od 100 tornada pogodila je Oklahomu i države Kanzas, Ajovu i Nebrasku. Uprkos ranom upozorenju, nastradalo je pet osoba, od kojih je dvoje dece

  • 0

Najmanje je pet osoba poginulo u američkoj državi Oklahomi, nakon što je više od 100 tornada pogodilo srednji zapad Sjedinjenih Američkih Država, ostavljajući za sobom pustoš.

Pet osoba, među kojima dvoje dece, nastradalo je rano jutros u Vudvordu, 225 kilometara od Oklahoma Sitija. Ulice Vudvorda, gradića sa 12.000 žitelja, bile su prekrivene prevrnutim vozilima, oborenim dalekovodima i šutom od porušenih zgrada.

Serija tornada pogodila je i države Kanzas, Ajovu i Nebrasku, a snažan vetar pratio je grad veličine loptica za golf.

Mnoge kuće su oštećene, prekinuto je snabdevanje električnom energijom na čitavom području, a u Ajovi je srušena jedna bolnica. U gradu Turmanu u Ajovi evakuisano je oko 300 žitelja.

Veći broj žrtava je izbegnut, kako javljaju lokalni mediji, zbog ranog upozorenja na opasnost, koje je izdala američka meteorološka služba. Ta služba saopštila je da je olujni sistem u slabljenju i da je malo verovatno da će biti novih tornada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA