Procurela fotografija KRALJICE ELIZABETE u stavu NACISTIČKOG pozdrava! Evo kako izgleda (FOTO)

Naslovna strana tabloida "San" pokazuje kraljicu, koja na slici ima oko šest godina, kako je podigla desnu ruku u vazduh u stilu nacističkog pozdrava, jednako kao i njena majka, pokojna britanska Kraljica majka

  • 25

Bakingemska palata je danas izrazila razočarenje što je jedan tabloid objavio slike iz ranih tridesetih godina prošlog veka na kojima se vidi tadašnja princeza, a sadašnja kraljica Elizabeta II u stavu nacističkog pozdrava.

VEST KOJA JE BRITANIJU DIGLA NA NOGE: Zbog novih otkrića kraljici se drma tron!

Naslovna strana tabloida "San" pokazuje kraljicu, koja na slici ima oko šest godina, kako je podigla desnu ruku u vazduh u stilu nacističkog pozdrava, jednako kao i njena majka, pokojna britanska Kraljica majka, prenela je agencija AFP.

- Razočaravajuće je što je fotografija snimljena pre osam decenija, koja izgleda potiče iz lične porodične arhive Njenog kraljevskog visočanstva, dobijena i što se eksploatiše na ovaj način - izjavio je portparol Bakingemske palate.

Čini se da ljude na fotografiji, uključujući kraljicu Elizabetu, Kraljicu majku i kraljičinu sestru - princezu Margaret, sa strane podstiče na nacistički pozdrav kraljičin ujak, budući kralj Edvard VIII.

Foto: Twitter/The Sun Foto: Twitter/The Sun

Neki britanski istoričari tvrde da je on bio simpatizer režima Adolfa Hitlera, kojeg je i sreo u Nemačkoj 1937. godine, nakon što je godinu dana ranije abdicirao kako bi mogao da se oženi ranije razvedenom Amerikankom Volis Simpson.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izvori iz Palate insistiraju na tome da kraljica nije mogla da bude upoznata sa značenjem takve geste s obzirom da je bila dete, ali bi te fotografije mogle da izazovu veliki skandal za 89-godišnju britansku kraljicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upravo "San", najprodavaniji tabloid u Britaniji, objavio je pre deset godina fotografiju princa Harija u uniformi sa kukastim krstom sa jedne kostimirane zabave. Princ, koji je peti u redu za tron, kasnije se zbog toga izvinio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    18. jul 2015 | 11:05

    Da i oni su u okvorima fasizma, samo se sve drugacije prestavlja da bi drugacije i izgledalo. Koliko su to manje pobili ljudi u ratovima i kolonijama, englezi, u odnosu na Nemce?!

  • Cionista

    18. jul 2015 | 16:01

    Nacisti uvek ostaju nacisti. I onda mi Srbi genocidan narod. Jadna im majka. Ali sve to onaj od gore vidi. Svi ce oni pred strasni bozji sud. Kad tad.

  • Браде

    18. jul 2015 | 12:47

    Gori su oni od Nemaca, mnogo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA