Rodila "Dar božji" na Uskrs u ambulantnim kolima

Marina Šoškić u nedelju ujutru na svet donela Fedora, što na mađarskom znači "Dar božji". Porođaj počeo u ambulantnim kolima i završio se ispred prijemne ambulante

  • 0

Marina Šoškić ( 34) iz Batajnice rodila je svoje četvrto dete na Uskrs, dve nedelje pre zakazanog termina za porođaj. Njen sin se zove Fedor, što na mađarskom znači "Dar božji". Inače, Marina je Fedora rodila u ambulantnim kolima na putu do bolnice.

Fedor je na svet trebalo da dođe tek za dve nedelje. Međutim, u nedelju oko 07:00 sati ujutro Marina je osetila snažne kontrakcije, pa je probudila supruga kako bi pozvali Hitnu pomoć. Ambulantno vozilo je brzo došlo, ali porođaj je počeo već u toku vožnje. Marina ima još troje dece, pa se nije uplašila porođaja i nije paničila.

- Ja imam dve devojčice od četiri i tri godine i dečaka od godinu i po, pa imam iskustva. Nisam se uplašila i nije mi bilo čudno. Uostalom, sve se brzo završilo. Kada smo stigli do zemunskog porodilišta, porođaj je već bio pri kraju, tako da sam sina rodila u ambulantnim kolima, ispred prijemne ambulante - kaže Marina za dnevni list "Alo".

Inače, Marini ovo nije prvi "neobičan" porođaj. Ona je svoju trogodišnju ćerku Petru rodila u taksiju, uz "asistenciju" supruga. Pribranost supruga, koji je sve vreme bio uz nju, pomogla joj je i ovoga puta. Dečak, rođen u osam sati i pet minuta na uskršnje jutro, zvaće se Fedor.

- To je bila moja želja, a zanimljivo je da sam odluku o tome donela mnogo ranije. Znala sam da nosim dečaka i to ime mi se dopalo jer je neobično. Iznenađena sam da je Dar božji rođen baš na ovaj sveti dan. Inače, ja sam vernik, ali ne idem baš redovno u crkvu. Međutim, zapanjena sam ovom simbolikom - priča ova mlada žena, koja jedva čeka da svog mališana upozna s bratom i sestrama.

Da porođaj protekne kako treba, pobrinula se i specijalista urgentne medicine zemunske ekipe Hitne pomoći doktorka Daliborka Miljković.

- Trudnica se dobro držala, bila je koncentrisana i hrabra. Ja nisam bila nervozna jer mi nije prvi put da porađam bebu u ambulantnim kolima. Osećam veliko zadovoljstvo što sam baš ja na Uskrs asistirala pri porođaju - kaže doktorka Miljković.

(M. S. / Izvor: Alo / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA