VOĐA KULTA ILI SAMO VERSKI FANATIK: Ko je zapravo agent iz Nemačke koji je umro u Borči?

Trenutno glavna misterija za srpske bezbednosne službe i policiju je policijska značka Nemačke sa njegovim imenom i slikom, koja je nađena u stanu koji je iznajmio

  • 16

Tomas Lederstater, špijun iz Nemačke koji je preminuo 3. jula u Borči, na zapadu Evrope je poznat i kao vođa jednog verskog kulta.

PRONAĐEN LEŠ U FAZI RASPADANJA NEMAČKOG TAJNOG AGENTA U BEOGRADU: Špijunirao Ruse i DŽIHADISTE, šta je tražio u Srbiji?

Trenutno glavna misterija za srpske bezbednosne službe i policiju je policijska značka Nemačke sa njegovim imenom i slikom, koja je nađena u stanu koji je iznajmio.

Dok ne stigne veštačenje značke, srpsku policiju uznemirava i to što su kod preminulog pronađena dokumenta sa detaljnim opisima nekih terorističkih napada u svetu u poslednjih 15 godina, kretanje ruskih podmornica, podaci o terorističkim akcijama Islamske države...

Ovo je bio neverovatno zamršen slučaj iznenadio je naše operativce.

- Policijska značka je na veštačenju kako bi se utvrdilo da li se radi o originalu. Ono što za sada znamo od kolega iz Nemačke je da osoba sa tim imenom nije nikada bila zaposlena ni u tamošnjoj policiji, ni u njihovoj službi BND. Prema nekim informacijama, izgleda da je Lederstater bio i privođen u Minhenu 2010. godine - kaže za “Blic” izvor iz bezbednosnih službi upoznat sa istragom slučaja.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema saznanjima nemačkih novinara iz “Bilda” i “Velta” sa kojima je “Blic” juče razgovarao, osoba pod imenom Tomas Lederstater je bila pod prismotrom nemačke policije zbog uznemiravanja građana.

- Radi se o verskom fanatiku, koji je pre pet godina nasumice slao građanima SMS poruke sa tekstom: “Majka Božija vas upozorava...” propagirajući jednu sektu. Građani koji su dobili poruke su sve prijavili policiji - kažu kolege iz Nemačke.

Njegova porodica, koja živi u Minhenu, prijavila je njegov nestanak pre nekoliko dana, a u četvrtak ih je policija obavestila da je on mrtav. Bili su iznenađeni kad su čuli da je umro u Srbiji, jer niko od njih nije ni znao da je tamo otputovao.

Porodica Lederstater nije želela da razgovara sa novinarima.

Opis verskog fanatika Lederstatera, kako navodi izvor “Blica” iz policije, poklapa se sa tragovima koji su nađeni u stanu u Borči.

- Najviše je nađeno verskih tekstova, sa istraživanjem o različitim tumačenjima Biblije. Dosta dokumenata bukvalno zadire u satanizam - kaže izvor za "Blic".

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    19. jul 2015 | 00:37

    Rodjenoj strini nije pisao 30 godina, samo zato sto zivi na Lenjinovom Trgu...

  • JOOP

    19. jul 2015 | 00:10

    Bas ce nemacka sluzba BND iz Vizbadena da potvrdi da je on obavestajac...nikada to nece ucinuti...samo je jedno cudno...obavestajci ne nose znacke...kada idu napolje...a ako padnu u nekoj drzavi...kontrolom se ustanovljava ko je...tim ljudima se fingira dosije...u startu...a ako ga okaze neki iz njegove drzave..sluzbe....sto se dogadja...jer radi vise strana..za pare normalno ..samim tim sto je nadjen u raspadnutom stanju...ili je spavac...ili solas...

  • Fox Molder

    19. jul 2015 | 00:02

    Sta god da se desilo nikada necemo da saznamo! Slledi zataskavanje! 1. Pravilo zataskavanja: Negiraj sve! 2. Pravilo zataskavanja: Negiraj sve! A a ko to ne upali: 3. Diskredituj sve i svakoga! Kada to se zavrsi, vise nece biti bitno ni da li je agent i sta je radio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA