VIKILIKS TVRDI: CIA preko Nemačke prevozila uhapšene teroriste na mučenje!

- Nove informacije ukazuju na to da se NSA koristi da pomogne američkoj agenciji za nacionalnu bezbednost da kidnapuju i muče, a da prođu nekažnjeno - prokomentarisao je Džulijan Asanž

  • 1

Američka agencija za nacionalnu bezbednost (NSA), prema saznanjima portala "WikiLeaks" špijunirala je nemačkog ministra spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pred incident 11. septembra 2001.

Podsećamo, islamistički teroristi organizacije Al Kaida, u samoubilačkom napadu avionom uništili su "zgrade bliznakinje" Svetskog trgovinskog centra.

Urednici ovog portala naglašavaju i da raspolažu informacijama koje detaljno rasvetljavaju još 20 nemačkih ciljeva koje američka agencija ima kao svoj program.

AMERIKANCI PUTINA DRŽE U ŠACI: CIA ga špijunira već godinama!

Procurele informacije ukazuju na strogo poverljive detalje komunikacije nemačkog ministra spoljnih poslova, koji su napravljeni nakon njegove posete SAD 2005. godine.

Detalji govore o tome da je Štajnmajeru laknulo zbog činjenice da nije dobio definitivan odgovor od državnog sekretara u vezi sa novinskim izveštajima o letovima CIA kroz Nemačku do tajnih zatvora u Istočnoj Evropi, koji su služili za ispitivanje osumnjičenih terorista.

- Nove informacije ukazuju na to da se NSA koristi da pomogne američkoj agenciji za nacionalnu bezbednost da kidnapuju i muče, a da prođu nekažnjeno - prokomentarisao je za nove informacije Džulijan Asanž, kako prenosi Raša Tudej.

(Telegraf.rs / Russia Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA