24 države samo što nisu BANKROTIRALE. Evo gde su Srbi, Bosanci i Hrvati!

Istraživanje je objavila nevladina organizacija "Center for research on Globalization" iz kanadskog Kvebeka, a rezultati su pokazali koje su to države kojima preti finansijska kriza

  • 16

U poslednjih nekoliko nedelja, ljudi kada čuju reč bankrot, sigurno pomisle na Grčku, međutim, ne sme se zaboraviti da ona nije jedina zemlja kojoj preti takva "propast". Istraživanje koje je objavila nevladina organizacija "Center for research on Globalization" iz kanadskog Kvebeka je obuhvatilo 24 zemlje kojima trenutno preti finansijska kriza.

ZAVIJORILA SE KUBANSKA ZASTAVA U AMERICI: Završeno neprijateljstvo dugo 54. godine (FOTO)

Ukupan BDP iznosi 286 odsto, a globalno postoji oko 200 biliona dolara duga, što znači da je svaki čovek na Zemlji dužan oko 28.000 dolara.

Na primeru Grčke jasno se može videti kako izgleda akumulirati toliku količinu duga da ga je nemoguće vratiti. Druge evropske nacije pokušavaju da pomognu i pronađu način da se Grčka treći put izvuče iz krize, ali je to kao da dug sa jedne kreditne kartice otplaćujete drugom. Na ovaj način čela Evropa upada pod jedan veliki dug.

Foto: sxc.hu/playboy Foto: sxc.hu/playboy

Ukoliko bi se pronašlo rešenje za Grčku, oni bi samo smanjilo teškoće, ne bih ih rešilo.

Prema podacima iz istraživanja, trenutno je 24 država koje se suočavaju sa potencijalnim bankrotom: Jermenija, Kostarika, Crna Gora, Belize, Dominikanska republika, El Salvador, Gambija, Grčka, Grenada, Hrvatska, Irska, Jamajka, Libanon, Makedonija, Maršalovi otoci, Portugal, Španija, Šri Lanka, Sveti Vinsent i Grenadini, Tunis, Ukrajina, Suda i Zimbabve.

Bankrotu se strmoglavo približavaju i: Butan, Kape Verde, Dominika, Etiopija, Gana, Laos, Mauritanija, Mongolija, Mozambik, Samoa, Sveti Toma i Prinsipe, Senegal, Tanzanija i Uganda.

Inače, poznato je da su bogate i najjače sile na svetu, najviše dužne. To su SAD, Evropa, Španija, Kina i Japan.

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    21. jul 2015 | 18:14

    Где би биле државе које су пред банкротством, а имају море, да га немају? Још се неки хвале како имају 11 милиона туриста. Џаба им све. Док их је Србија изграђивала, финансирала, нису тако лоше стајали.

  • Marko

    21. jul 2015 | 23:57

    Zasto uvek ovi bosanci i hrvati? Ajde jednom da gledamo samo sebe i da ne obracamo paznju na druge... pogotovo ne na njih

  • Jole

    22. jul 2015 | 11:55

    opet sve to narod placa dok se politicari kupaju u param!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA