Evo za koliko para možete da kupite ostrvo u Grčkoj (FOTO) (VIDEO)

Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima "guraju prst u oko" već osiromašenim Helenima. Ovog puta, tabloid "Bild" izneo je plan prema kojem bi Grci trebali da rasprodaju raznu imovinu i nekretnine, ali i prelepa ostrva koja se nalaze u toj zemlji

  • 3

Grčka kriza, čvrst stav Berlina za štednjom i reformama, neslaganja, zahtevi za izaskom Grčke iz evrozone, uvek iznova pokreću temu prodaje grčkih ostrva, kao rešenja za zadužene Grke.

IMA RAJA I NA ZEMLJI: Ovo je 10 najlepših ostrva na svetu! (FOTO)

Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima "guraju prst u oko" već osiromašenim Helenima.

Nemački tabliod "Bild" piše tako da je kriza u Grčkoj, koja za pomoć od 86 milijardi evra mora da sprovede žestoke reforme, uz privatizaciju državne imovine, prisilila, i grčke porodice da mala ostrva, čiji su vlasnici stotinama godina, sada stave na tržište.

Jedno grčko ostvro nedavno je za 15 miliona evra otišlo u ruke američkog investitora Vorena Bafeta, a i holivudska zvezda Džoni Dep, je pre par dana kupio grčko ostvro u Egejskom moru za 4,2 miliona evra.

ON JE MEGA CAR: Ono što je Džoni Dep uradio, oduševilo je čitavu planetu (VIDEO)

- Prema podacima nacionalne turističke organizacije GNTO, Grčkoj pripada oko 6.000 ostrva i ostrvaca. Samo 227 su nastanjena, a 500 se nalazi u privatnom posedu koncerna, porodica, investitora. Shodno tome njihove cene su visoke - jedno od tih ostrva, može se kupiti sa 1,6 miliona evra - piše "Bild" i navodi da se na internetu može naći ponuda, recimo, za Sent Atanasijos, gde se na 10.000 kvadratnih metara kupcu nudi obala i jedinstveni pogled.

Izdvojili smo još pet ostrva u Grčkoj koja su na prodaju.

Gaija - 3 miliona

Ostrvo je površine 43 hektara, a u agenciji su mu dali nadimak "igralište milionera".  Vlasnički papiri za ovo ostrvo su čisti i budući vlasnik će imati dozvolu da sagradi još šest vila.

Linari - 3 miliona evra

Proteže se na 95 hektara i nedavno mu je cena smanjena na pola. Na ostrvu se nalazi nekoliko luksuznih nekretnina, a ima i pitku vodu kao i puteve.

Strogilo - 4,5 miliona evra

Ostrvo površine 54 hektara nalazi je prilično nerazvijeno. Struju dobija sa susednog ostrva Maratos, a pitku vodu filtriranjem morske vode.

Parcela na ostrvu Kitnos - 5 miliona evra

Površine je 47 hektara i udaljeno je sat vremena vožnje brodom od Atine. Ostrvo je delimično naseljeno i na njemu se nalazi između 20 i 25 kuća.

Nisos Sofia - 5,5 miliona evra

Ovo nerazvijeno ostvo na 43.5 hektara jedno je od najdiskretnijih u Jonskom moru. Celo područje ima visok nivo privatnosti, jer je komercijalnim brodovima zabranjena plovidba na njegovom području.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoje

    21. jul 2015 | 14:33

    Sve je moje tvoje...odavno poznat scenario!

  • Živojin lll

    21. jul 2015 | 14:22

    E stvarno ovi je sica pa ja mogu da kupim pola Grcke ako su ovakve cene

  • Srdjan Dijaspora

    11. avgust 2015 | 16:45

    Jesu li ovo ostrva SA ili BEZ ilegalnih emigranata?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA