NAJVEĆA SRPSKA MISTERIJA: Evo kako je TESLA TAJNIM ORUŽJEM pomogao Srbima da pobede Austrougare! (VIDEO)

Iako zvuči kao još jedna od teorija zavera, Gojko Nikolić u monografiji "Korijen, stablo, pavetina" tvrdi da je slavni naučnik priskočio na Drini srpskoj vojsci u pomoć

  • 13

Nema onoga ko ne zna za dostignuća  Nikole Tesle, nesumnjivo najvećeg uma 20. veka, naučnika i pronalazača u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike koji je zauvek izmenio današnjicu...

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA NIKOLE TESLE: Evo zašto iz svake njegove beležnice fali po nekoliko strana!

Znamo čak da je nedavno "optužen" i za najveću prirodnu katastrofu koja se odigrala 1908. godine u Tungusku, kada se desila eksplozija jačine 2.000 bombi bačenih na Hirošimu! A mislilo se da je u pitanju asteroid...

Nikola Tesla je ZRACIMA SMRTI izazvao najveću KATASTROFU koja se ikada desila na ZEMLJI! Evo i dokaza!

Međutim, malo ko od nas zna da je čuveni Nikola Tesla pomogao srpskoj vojsci u Prvom svetskom ratu protiv Austrougarske!

OVO JE JEDINI TONSKI ZAPIS NIKOLE TESLE: Poslušajte kako je najveći srpski um govorio o budućnosti! (VIDEO)

Foto: arhivska fotografija / teslauniverse.com Foto: arhivska fotografija / teslauniverse.com

Upravo to tvrdi Gojko Nikolić u monografiji "Korijen, stablo, pavetina" koja je izdata 1981. godine u Zagrebu.

Ne ulazeći u to da li je reč o novoj teoriji zavere, tek u pomenutoj monografiji, autor opisuje upravo kako je Tesla ni manje ni više nego svojim smrtonosnim zracima pritekao u pomoć Srbiji.

"Do tada nečujni i nevidljivi Srbi osuše paljbu ubitačnom vatrom, a neko među Austrijancima povika: Stigao je Tesla!" - opisuje se ovaj uzbudljivi trenutak u monografiji.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

A zatim se deskripcija nastavlja:

"Stizale su i vijesti ("izvješća") o pogibijama na Drini i Karpatima, (pogibe i neki od Nikoliša iz Gornjeg Sjeničaka, a selom su učestala bugarenja) i meni je bilo sasvim nejasno kako je to Drina "odnijela" nekog, kako to Drina "nosi" ljude, konje i mostove, kad naša Utinja bezazleno miruje u svojim bentovima, tukovima i jažama..."

Printskrin: Tesla.aziznatour.com Printskrin: Tesla.aziznatour.com

Autor zatim poentira:

"Kasnije, kada su vojnici počeli dolaziti na "urlap", o Drini i o Srbiji kružile su čudovišne priče - kako je i sam Nikola Tesla svojim smrtonosnim zrakama, pritekao u pomoć Srbiji, jer, eto, kad su carske pukovnije uspjele već da prijeđu preko Drine, pa zastale u vrbacima na srbijanskoj strani, odjedanput, usred tišine, Srbijanci, nevidljivi i dotad nečujni, osuše odasvud ubitačnom vatrom, a neko među Austrijancima povika: "Tessel ist gekommen!" (prev. "Došao je Tesla")".

Podsetimo, Bitka na Drini ili Drinska bitka predstavlja niz borbi koje su vodile snage Kraljevine Srbije, sa ciljem da zaustave drugi pokušaj Austrougarske da prodre u Srbiju, tokom 1914. godine.

Posle teških i krvavih rovovskih borbi, srpska vojska je bila primorana na povlačenje, usled manjka hrane, ratnog materijala, a pogotovo artiljerijske municije. Povlačenje srpske vojske, povuklo je sa sobom i egzodus lokalnog stanovništva, koje se bojalo novih masakra od strane austrougarske vojske.

U vezi sa ovom bitkom je Mačkov kamen. Okončavanjem bitke na Drini i prodorom Austrougara u Srbiju, otpočele su operacije srpske vojske krajem 1914. godine, čiji je najznačajniji deo Kolubarska bitka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zak

    27. jul 2015 | 16:39

    ne dajte se Srbi zavarati, nije to nikakva magija nego umece naseg Generalstaba, Radomira Putnika i Stepe Steanovica koje se i dan danas izucavaju na svim prestiznim vojnim akdemijama. Pozdrav braco!

  • Gracanin

    27. jul 2015 | 16:47

    Zivela srbija ziveo srpski narod !!

  • Kendo majstor

    27. jul 2015 | 17:30

    Taj isti Tesla je 1914. I 1915. odbio da primi srpsku diplomatsku misiju i jasno je rekao da je podanik Austrougarske. Zabotavljate Mihajla Pupina koji je svojim novcem i autoritetom iz sveg srca pomagao Srbe i Srbiju, bez obzira sto je i on bio drzavljanin Austrougarske. I ne zaboravite I ON JE BIO GENIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA