MALTRETIRAO JU JE CEO ŽIVOT, A ONDA JOJ JE SMRSKAO GLAVU ČEKIĆEM? Detalji žločina koji je potresao Šumadiju (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Imao je pušku i često pucao okolo. Milosav je postao psihički labilan, pretio je da će ubiti i Ljilju i familiju i celo selo. Plašili smo ga se - kaže komšija

  • 18

U selu Cvetojevac, nadomak Kragujevca, jutros su u dve porodične kuće pronađena tela Milosava Živkovića (69), koji je ležao zaklan i njegove supruge Ljiljane (67), koja je po svoj prilici ubijena macolom. Prvi rezultati uviđaja pokazuju da je reč o ubistvu i samoubistvu.

Tela su pronašli sin starog para i policija, nakon poziva rođaka ubijene Ljiljane. Žena je jutros trebalo sa rođakom S.V. da krene put Zlatibora, ali se Ljiljana nije pojavila u zakazano vreme.

KRVAVI ZLOČIN POTRESAO ŠUMADIJU: Ubio ženu čekićem a zatim sebi zabio nož u vrat!

Rođaka je sa svojim mužem došla do kuće Živkovića i videla da se niko ne javlja. Uplašila se i pozvala najpre sina starog para, koji živi u obližnjem selu Žirovnica. On je došao i u novoj kući našao preklanog oca. Pozvao je policiju. Policajci su u staroj kući u istom dvorištu pronašli ubijenu Ljiljanu.

- Oboje su ležali u lokvama krvi. Ljiljana je nađena na podu, glave smrskane macolom. Po svoj prilici je muž ubio. Na stolu u sobi je ostao tanjir sa nasečenim paradajzom, spremljeno ulje i hleb. Muž joj je izgleda presudio dok mu je spremala obrok. Nakon svirepog čina, vrata stare kuće je zaključao i macolu spustio kraj njih. Tu je, pred vratima, i pronađena - priča svedok ulaska policije u kuću.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milosav je nakon ubistva otišao u novu kuću, gde je sa suprugom živeo. Niko nikada neće znati šta se tačno desilo, činjenice su da je on pronađen preklan nožem. Zabio je sebi sečivo u vrat i iskrvario, kažu svedoci uviđaja.

Slobodan Vukajlović, rođak i prvi komšija para, objašnjava da je zgrožen tragedijom, ali da je slutio bar deceniju unazad da bi do ovakvog razvoja događaja moglo da dođe.

- Milosav je dugo pio, ali u poslednjih godinu dana skoro da je prestao. Malo nam je laknulo, jer je pijan bio prek i mi smo ga izbegavali. Imao je pušku i često pucao okolo. Bilo nam je drago i zbog Ljiljane, koja je bila napaćena duša i žrtva čitavog svog života. Da ne pričam dalje. Uglavnom, kako je vreme prolazilo, ispostavilo se da je alkohol već uzeo danak. Milosav je postao psihički labilan, pretio je da će ubiti i Ljilju i familiju i celo selo. Plašili smo ga se - kaže Vukajlović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rodbina svedoči da je i Milosav od nedavno bio bolešljiv, da je stalno imao temperaturu, išao na snimanje pluća i bio ubeđen da ima rak.

U Cvetojevcu priču o ubistvu i samoubistvu svi počinju sa "žao mi Ljilje", dodajući da je reč o mirnoj ženi koja je bila godinama teško bolesna zbog nepravilnog rada štitaste žlezde.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Svima nam je bilo čudno što je Milosav uopšte pustio da sa rođakom ide na Zlatibor. Mislili smo da se najzad na nju sažalio. Ipak nije, presudio joj je pre nego što je otišla malo da dane dušom i leči se. Milosav je Ljilju godinama maltretirao, pretio je i njenoj pokojnoj majci dok je bila živa. Ljilja je mnogo puta u svako doba dana uletala u kuće komšija bežeći od muževljevog besa. Jednom sam to videla svojim očima. Žena je utrčala u komšijinu kuću kukajući "ubiće me puškom", a onda je Milosav došao za njom sa pričom da je to što ona govori glupost i da nema nameru da joj naškodi -  svedoči komšinica para.

Milosav i Ljiljana živeli su sami. Imaju dva sina koji iz nekih razloga nisu stanovali sa njima, nego sa bakom u očevom rodnom selu, Žirovnici.

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. jul 2015 | 16:26

    Bezi bre...samo citam i nerviram se... Najgore od svega je sto u 101% slucajeva...od ranije poznat policiji. Koji cirkus!

  • Ja

    22. jul 2015 | 16:13

    Strašna priča...Opet je nevina žena žrtva mentalno bolesnog muškarca u Srbiji. Alkoholizam je bolest, ljubomora je bolest, superiorno i narcisoidno mišljenje o sebi je bolest! Sve dok ne shvatimo koliko smo mi patološki duboko bolesno društvo u kome muškarac za sebe misli da je "superiorno biće u odnosu na ženu" dešavaće se ovako strašne stvari. Žena nije ničiji rob niti bilo ko ima prava da se prema njoj odnosi sa nepoštovanjem i omalovažavanjem, a još manje ima prava da joj preti, maltretira je i zlostavlja. Žena je ljudsko biće, potpuno jednaka i ravnopravna sa muškarcem. Na žalost, naš "balkanoidni" mentalitet nas čini slepima za sve potrebe drugog čoveka i upravo se zbog takvog mentaliteta dešavaju ovakve horor priče (kojih je izgleda sve više).

  • Stefan

    22. jul 2015 | 20:50

    Zao mi je zene naravno, ali kako mislite da je zastiti sada? Posle prvog samara zena treba da ode od muza, koliko god da ga voli, koliko god da su zajedno, nebitno da li imaju decu ili ne. Zauvek da ode...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA