Slobodan Milošević kao cvećar u reklami o diktatorima (VIDEO)

Osim Miloševića, pojavljuju se likovi Hitlera, Pota i Huseina. Reklama je deo kampanje za poptisivanje peticije protiv predsednika Sudana Omara al-Bašida

  • 4

Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević predstavljen je kao cvećar u spotu nevladine organizacije "Zaustaviti Bašira". Spot je deo kampanje ove organizacije za peticiju protiv sudanskog predsednika Omara al-Bašira.

U prvom delu spota prikazani su Adolf Hitler, Pol Pot, Sadam Husein i Slobodan Milošević, svaki sa drugačijim "zanimanjem". Hitler prodaje životinje, Pot šije odela, Husein ima restoran brze hrane, a Milošević je cvećar. Drugi deo spota posvećen je vojnim akcijama u Sudanu.

Delovi spota odvojeni su rečenicom: "Možete samo da sanjate, diktatori neće sami od sebe prestati da budu diktatori!"

Organizacija "Zaustaviti Bašira" ovim spotom pokušava da podstakne ljude širom planete da potpišu peticiju protiv monstruoznih aktivnosti koje su Bašir i njegova vojska i policija počinile nad civilima u Darfuru.

Sudanski predsednik Omar al-Bašir optužen je pred Međunarodnim krivičnim sudom za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u Darfuru.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bratBing

    16. april 2012 | 18:19

    Lol stavljaju ga razme uz rame sa Hitlerom... on i jeste bio cvecka za njih. Ali ono sto je bitnije je da sto ga prikazuju kao goreg coveka to se vise skida odgovornost sa naroda. A mi hocemo da popravimo sliku o sebi, tako da zasto ne optuziti mrtvog coveka. Podrzavam rekalmu, i mi da snimimo jednu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA