POGLEDAJTE KAKO HRVATSKA GORI: Dramatični snimci požara u Dalmaciji (FOTO) (VIDEO)

Požari su i dalje aktivni, a na terenu je više od 300 vatrogasaca kojima pomažu protivpožarne vazduhoplovne snage hrvastke vojske

  • 16

Na požarom zahvaćene prostore na poluostrvu Pelješac danas su upućene dodatne vatrogasne snage hrvatske vojske, a gašenje požara otežava velika količina dima, saopstilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

POŽARI SU ATRAKCIJA ZA TURISTE: Evo koja HRVATSKA političarka je ovo izjavila!

Požare na Pelješcu gase dva aviona Canadair, dva aviona Airtractota i dva helikoptera Mi-8 MTV. Vatra se širi i ide prema Ponikvama, a u opasnosti je zaselak Zabrđe gđe vatrogasci pokušavaju da odbrane kuće.

Put preko Pelješca je zatvorena.

Drugi požar na ostrvu Korčuli, na prostoru Smokvice koji je peti dan zaredom aktivan, gase jedan Canadair i jedan Airtarctor, prenela je Hina. Hrvatski telekom (HT) saopštio je danas da je na području Lastova oko 15 sati uspostavljen telekomunikacijski saobraćaj, a prekid je nastao zbog požara i oštećenja kabla na Korčuli.

Požar na Korčuli planuo je u subotu popodne, u Smokvici, dok su na Pelješcu dva požara planula u ponedeljak uveče.

Požari su i dalje aktivni, a na terenu je više od 300 vatrogasaca kojima pomažu protivpožarne vazduhoplovne snage hrvastke vojske.

U vatrenoj stihiji na Pelješcu stradalo je više od 800 hektara borove šume, ali i veliki broj vinograda, jedna vinarija te veliki broj domaćih životinja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HRVAT

    23. jul 2015 | 00:06

    Ovi video ne pokazuju ništa za razliku od onih koje sam ja gleda prije pola sata, plače mi se šta ih je zadesilo Pozz Korčulanima Pelješčanima i Dubrovčanima!!! SAMO HRABRO ko i uvik!!!

  • edi

    23. jul 2015 | 14:23

    Radio sam na peljescu u Orebicu pre skoro 30 god.bilo je tu nasih odnmaralista iz Bg.Bora..sa jednim profesorom mestanom sam se lepo druzio ali kada je izbio pozar na Korculi a oni presli na Peljesac camcima pa psuju majku Srpsku jer dok oni gore mi se veselimo jer u to vreme je svako odmraliste imalo bastu sa zivom muzikom..tada sam u stvari video sa kim imamo posla!

  • Marija

    23. jul 2015 | 02:31

    Zelim fb od ovog frajera koji gasi pozar u uskim farmerkama i plavoj majci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA