NATAŠA KANDIĆ ILI NIKOLA TESLA? Šta mislite po kome je ova ulica u Srbiji dobila ime?

Imenovanje ulice nije bilo lak posao, jer su albanske stranke na dan glasanja Teslino ime zamenile predlogom da jedina gradska ulica nosi ime Nataše Kandić

  • 18

Neverovatna stvar se dogodila nedavno u centru albanske opštine Klina na Kosovu.

Verovali ili ne, vodila se žestoka bitka oko toga da li će ulicu da dobije jedan od najvećih svetskih naučnika, poznati pronalazač i inovator naizmenične struje, Nikola Tesla ili  Nataša Kandić, osnivač beogradskog Fonda za humanitarno pravo.

A samo smo vas pitali da li bi TESLA trebalo da bude proglašen za SVECA? (VIDEO) (ANKETA)

Da slavni Srbin dobije ulicu baš u ovoj opštini pobrinuo se Božidar Šarković, srpski odbornik u SO Klina. To nije bio lak posao, jer su albanske stranke na dan glasanja, Teslino ime zamenile predlogom da jedina gradska ulica nosi naziv Nataše Kandić.

Velikom upornošću, Šarković je ubedio odbornike stranaka Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i druge odbornike da uvaže predloge srpske zajednice.

Printskrin: Tesla.aziznatour.com Printskrin: Tesla.aziznatour.com

- U Klini živi oko 80 odsto srpskih povratnika, zato smo i predložili da ulica nosi naziv Nikole Tesle. U ponedeljak u deset sati bila je zakazana skupštinska rasprava o ovoj temi, a samo dva sata pred glasanje dali su mi da potpišem spisak predloga i tad me obavestili da su teslu zamenili Kandićkom... Nisam mogao to da dopustim - ispričao je Šarković.

Foto: mc.rs Foto: mc.rs

Tabla sa Teslinim imenom očekuje se za dve nedelje. Ulica se nalazi u strogom centru Kline, a počinje od glavnog trga na kome se nalazi bista pripadnika OVK  Muje Krasnićija s "kalašnjikovim" i dvogledom.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. jul 2015 | 15:18

    ULICA TREBA DA NOSI IME NATASA KANDIC A DA SE NASTAVLJA ULICOM DR.MENGELE DO ZUTE KUCE!!!!

  • Dzordz

    23. jul 2015 | 14:51

    Ulica Vestice Natase

  • Ndejan

    23. jul 2015 | 14:43

    Ulica po Natasi Kandic? Ovu zenu ne mogu ocima da gledam, drzavni neprijatelj br. 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA