TREŠĆE SE SRBIJA, ODUZIMAĆE IM PALATE I JAHTE: U septembru 300 poreznika kreće u lov na sumnjive bogataše!

Kazna za one koji ogromnu imovinu ne prijave je tri odsto od njene vrednosti - na svaki milion platiće 30.000 dinara

  • 43

Država će uskoro na teren poslati više od 300 poreznika širom Srbije koji će loviti bogataše koji imaju milione, a na papiru primaju minimalac!

To znači da svi oni koji visinom prihoda ne budu mogli da "pokriju" svoj imetak rizikuju da da ostanu bez stanova, automobila i skupocenih vila.

Ova akcija proističe iz odredbi novog zakona o poreklu imovine, o kojem se u vladajućoj koaliciji uveliko pregovara, a koja bi trebalo da zaživi u septembru.

Ključni cilj je da se konačno stane na put finansijskim mešetarama, koji su koristeći rupe u zakonu godinama "sakatili" državni budžet.

Zato će na teren biti poslat pomenuti odred poreznika. Neće biti novog zapošljavanj već će biti dovedeni iz drugih državnih organa.

U julu 2013. godine kada je dat rok svima koji poseduju imovinu vredniju od 35 miliona dinara da podnesu informativnu prijavu Poreskoj upravi zabeleženo je ukupno 3.769 slučajeva utaje imovine.

Daljom kontrolom otkriveno je da ima bar još 630 onih koji nisu prijavili skupocene automobile, jahte, stanove ali i devizne štednje i udele u preduzećima.

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Kazna za one koji ogromnu imovinu ne prijave je tri odsto od njene vrednosti. Praktično na svakih milion dinara neprijavljene imovine ovi bogataši na ime kazne platiće 30.000 dinara.

Poreski stručnjaci u ovdašnjim konsultantskim kućama juče nisu želeli da komentarišu donošenje zakona o poreklu imovine, bez uvida u njegov nacrt.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan Lazarević

    24. jul 2015 | 13:02

    Auuu, pa zar celih 30.000. Jel' se to neko sprda s nama! Utaja poreza je krivično delo i za nju se ide u zatvor, a u razvijenim sredinama na višegodišnju robiju! Al Kapone je umro u zatvoru zbog neplaćenog poreza!

  • Nesvil

    24. jul 2015 | 11:05

    Tresla se gora rodio se miš. ...

  • Ma, hajde.

    24. jul 2015 | 11:04

    Po kom spisku ce krenuti? Koji kriterij za odabir kanditata vazi? Nasmejaste me, ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA