Drašković: Raj, ako ga ima, tri puta je veći u EU, nego u Rusiji, Kini i Azerbejdžanu!

Lider Srpskog pokreta obnove izjavio u Čačku da "Preokret" svojom politikom želi da gradi Srbiju na novim, evropskim temeljima, a ne na trulim, komunističkim, miloševićevskim i antievropskim

  • 1

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da koalicija "Preokret" svojom politikom želi da gradi Srbiju na novim evropskim temeljima.

Drašković je na tribini u Čačku rekao da su na političkoj sceni, s jedne strane oni koji su za Rusiju, Kinu, Indiju i Azerbejdžan, a na drugoj vlast, predvođena DS-om i jedna opoziciona stranka, koji žele da se Srbija usmeri prema EU.

Konstatujući da "raja nema nigde", Drašković je rekao da je "s obzirom na ljudske slobode, plate i standard, raj - ako ga ima - tri puta veći u razvijenom delu Evrope, nego u Rusiji, Kini i Azerbejdžanu".

Drašković je naglasio da se "Preokret" zalaže za izgradnju Srbije na novim evropskim temeljima, a ne na "trulim, komunističkim, miloševićevskim i antievropskim, na kojima pokušavamo da ih zidamo, uzalud od 5. oktobra 2000. godine".

- Već 22 godine, laž je najskuplja i najprodavanija roba u Srbiji - rekao je Drašković.

On je dodao da, prolazeći Srbijom, nije sreo tri zadovoljna čoveka, ocenjujući da je Srbija oronula i propala i da su ljudi izgubili nadu. 

- Što se tiče izbora i Kosova, oni bi mogli da se raspišu i na lokalnom nivou da tamo imamo suverenitet, ali stvarnost se mora prihvatiti - rekao je Drašković, i dodao da s Prištinom moramo sarađivati ekonomski, kulturno i trgovinski, uz obezbeđenje pune zaštite naše duhovne baštine.

On je takođe naveo da se svake godine na Kosovo "baci oko 700 miliona evra, a niko ne zna u čijim džepovima završe".

- To nije nije čuvanje Kosova, nego uništavanje Srbije - zaključio je Drašković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA