CRKVA IZ PAKLA: Jehovini svedoci decenijama silovali decu! Zlostavljano više od 1.000 mališana!

- Dokazi će pokazati da od 1.006 navodnih počinilaca seksualnih zločina nad decom, koje je Crkva Jehovinih svedoka identifikovala od 1950, niti jedan nije prijavljen vlastima - rekao je advokat komisije koja ispituje slučaj

  • 28

Crkva Jehovinih svedoka u Australiji nije obavestila policiju o više od 1.000 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece u poslednjih 60-ak godina, navodi se u izveštaju Kraljevske komisije za seksualno zlostavljanje dece u institucijama, pokrenute 2013. godine.

TELEGRAF MEĐU JEHOVINIM SVEDOCIMA: Nije nam ispran mozak, evo zašto ne dajemo krv i ne slavimo rođendane! (FOTO)

Spomenuta komisija ima široka ovlašćenja za proveru i nadzor kako verskih tako i sekularnih institucija.

Na uvodnom ročištu o slučaju, advokat komisije Angus Stjuart je Jehovine svedoke opisao kao nazadnu sektu s pravilima koja zabranjuju prijavljivanje seksualnih zločina.

- Dokazi će pokazati da od 1.006 navodnih počinilaca seksualnih zločina nad decom, koje je Crkva Jehovinih svedoka identifikovala od 1950, niti jedan nije prijavljen vlastima - rekao je Stjuart.

Foto: jw.org Foto: jw.org

Prema njegovim rečima, to pokazuje praksu Jehovinih svedoka da zadržavaju informacije o seksualnom zlostavljanju dece u svojim redovima za sebe i ne prosleđuju ih policiji.

Iako je ta crkva u Australiji zbog seksualnog zlostavljanja dece izbacila više od 400 članova, dopustila je povratak njih 230, a unutar svojih redova je izgradila brojne prepreke koje pokretanje istrage o tom zločinu čine vrlo komplikovanom.

- Iz tog razloga Jehovini svedoci nisu istražili 125 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece jer oni nisu ni došli do njihovog "pravnog odbora" - rekao je Stjuart.

Broj Jehovinih svedoka u svetu dosegao je brojku od osam miliona, a u Australiji ih ima 68.000.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браде

    27. jul 2015 | 15:39

    Zabraniti sekte!!!

  • Tutor

    27. jul 2015 | 21:48

    Znam za bar dva slučaja gde su uništili čitave porodice.

  • victoria

    10. jul 2016 | 09:56

    Vi sa negativnim komentarima kao da ne vidite u kom svetu zivite. Silovanja, pokolji,ubistva svih vrsta na globalnom nivou u svim religijama, i vama to nista ne smeta. Svi Jehovini svedoci su dosli iz tog sveta, menjali su svoje osobine u skladu sa nacelima Svetog Pisma. Oni koji nisu hteli, oni su se opet vratili u svet. Oni koji su ucinili nesto lose su iskljuceni i vise nisu Jehovini svedoci. I Juda je bio apostol pa je izdao Isusa. Ali jedanaestorica su ostala s njim i mnogi drugi.Pogledajte danasnje novine i razmislite koje su vere svi ti koji su ubili svoje zene,nekog zaklali, silovali dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA