Oni su vratili OSMEH na lice SRPSKIM MALIŠANIMA! Evo i kako (FOTO)

Sekretar Crvenog krsta Ljubica Marinković i volonteri ove organizacije, ovoga puta distribuirali su opremu Negotinskoj gimnaziji, Poljoprivrednoj školi ''Rajko Bosnić'' Bukovu i osnovnim školama u Štubiku, Jabukovcu, Urovici, Dušanovcu, Prahovu, Kobišnici, Rajcu...

  • 0

Crveni krst Negotin je krajem prošle nedelje po drugi put ove godine donirao vrlo vrednu sportsku opremu i rekvizite za fiskulturne sale za 2 srednje i 10 osnovnih škola na teritoriji opštine Negotin, sa njihovim isturenim odeljenjima.

 

Ovoga puta za škole opštine Negotin obezbeđeno je po 10 lopti za fudbal, 10 lopti za rukomet, 10 vijača od 3 metra, 10 po 2 metra, 10 palica, 10 srednjih pilates lopti, 10 pari reketa sa lopticama za badminton, 10 gimnastičkih obruča, 10 prepona raznih dimenzija, po 4 startna bloka, 2 letvice za skok u vis.

 

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

 

Takođe i po 8 štafetnih palica, po 2 medicinske gumene lopte od 3,4 i 5 kg, 18 plastičnih čunjeva za vežbanje, trenažne merdevine i druge rekvizite koji će u znatnoj meri doprineti da se učenici kroz fizičko vaspitanje pravilno razvijaju i okrenu zdravim stilovima života.

 

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

 

Sekretar Crvenog krsta Ljubica Marinković sa volonterima ove organizacije, ovoga puta distribuirali su opremu Negotinskoj gimnaziji, Poljoprivrednoj školi ''Rajko Bosnić'' Bukovu i osnovnim školama u Štubiku, Jabukovcu, Urovici, Dušanovcu, Prahovu, Kobišnici, Rajcu, ''Vera Radosavljević'', ''Vuk Karadžić'' i ''Branko Radičević''.

 

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

 

Početkom septembra meseca svim školama će biti uručena još jedna donacija u sportskim rekviztitima.

 

Crveni krst Negotin je i ove godine organizovao odlazak dece na letovanje u Baošić kod Herceg Novog.

 

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

 

Najveći broj dece će od 1. avgusta putovati na letovanje o trošku donatora, a to su đaci pešaci, deca iz poplavljenog područja, deca nagrađena po različitim konkursima i učesnici programa Promocija humanih vrednosti, kao i deca čiji će boravak u Baošiću finansirati roditelji.

 

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

 

U Baošiću pored boravka i oporavka deci će biti pruženi različiti edukativni i obrazovni programi i radionice koje realizuju mladi vršnjački edukatori-volonteri Crvenog krsta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA