NIŠ VIŠE NEĆE STRAHOVATI OD IZLIVANJA KANALIZACIJE: Počelo postavljanje kolektora u centru grada! (FOTO)

- Postavljanje dela kolektora kroz Učitelj Milinu ulicu predstavlja početak rešavanja dugogodišnjeg problema plavljenja centralnog dela grada, odnosno kritičnih tačaka oko Kliničkog Centra i Zetske ulice - istakao je direktor niškog vodovoda Dejan Andrejević

  • 0

Izgradnja deonice kolektora kroz Učitelj Milinu ulicu u Nišu, početak je rešavanja višedecenijskog problema izlivanja kanalizacije na najkritičnijim tačkama u gradu.

Posao vredan oko 12 miliona dinara, koji je grad poverio Javnom Komunalnom preduzeću "Naissus", preduslov je i za trajno rešenje Južnog i Čairskog kolektora. Ovi, ali i naredni planirani poslovi u potpunosti će rasteretiti kanalizacionu mrežu južnog dela grada odvajanjem slivnog područja severno od pruge Niš-Dimitrovgrad.

Na taj način, najkritičnije tačke izlivanja vode iz kanalizacije ispod podvožnjaka u Zetskoj ulici, Kliničkog centra, stadiona i hale Čair, biće u potpunosti sanirane.

- Početak radova u Učitelj Milinoj ulici, način je da se pokrene rešavanje jednog ozbiljnog problema sa kojim se grad Niš decenijama suočava. Dugogodišnji problem odvođenja voda iz Zetske ulice, kao i odvođenje otpadnih voda iz novog Kliničkog Centra, samo je deo jednog sveobuhvatnog rešenja, tako da konačno i ulica koja nikada nije imala funkcionalnu kanalizaciju, sada je dobija - rekao je gradonačelnik Zoran Perišić, pa dodao:

Foto: Promo Foto: Promo

- Ovo je i način rasterećenja čitavog sistema i radovi, koji su započeti pre par nedelja, samo su deo obimnog posla, koji će se realizovati tokom leta - ispričao je on govoreći o obimnosti projekta rešavanja kanalizacionog sistema u gradu, a naglasio je da je JKP "Naissus" u obavezi da poveren posao obavi na najvišem nivou, što grad i očekuje.

Problem izgradnje kolektora na ovoj deonici postoji više od tri decenije. Izradom projektnog rešenja i uključivanjem svih profesionalnih, stručnih i kadrovskih resursa, niški vodovod je izgradnjom kanalizacione mreže u Učitelj Milinoj ulici, krenuo u rešavanje jednog od najvećih gradskih problema.

Foto: Promo Foto: Promo

- Postavljanje dela kolektora kroz Učitelj Milinu ulicu, predstavlja početak rešavanja dugogodišnjeg problema plavljenja centralnog dela grada, odnosno kritičnih tačaka oko Kliničkog Centra i Zetske ulice. Na početku smo, ali na sasvim dobrom putu da konačno rešimo Južni i Severni takozvani Čairski kolektor. Od nas se očekuje da ovaj posao obavimo mnogo bolje, nego što je to bio slučaj sa nekim drugim izvođačima i utoliko je naša odgovornost i veća - kaže direktor niškog vodovoda Dejan Andrejević, pa nastavlja:

- Od projektovanja, preko nadzornih poslova, do izbora materijala, zadali smo sebi visoke kriterijume. Prvi put u našem gradu biće postavljena polietilenska šahta velikih dimenzija koju koriste najveći svetski sistemi odvođenja otpadnih voda, kao i korigovane kanalizacione cevi prečnika od jednog metra.

Ukupna dužina Učitelj Miline ulice je 252 metra, investitor radova je Direkcija za izgradnju grada, a njihov završetak se očekuje 15. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA