CRNOGORCI UHVATILI AJKULU U MORU: Ta vrsta može da naraste do 3 metra!

- Izvadili smo je na plutajući parangal, mamac je bila skuša. Bila je duga oko 120 centimetara i teška 23 kilograma. Istom prilikom, izvadili smo i jednu sabljarku od 12 kilograma - rekao je za portal "Jedro.me" Dušan Novaković

  • 4

Pasionirani sportski ribolovac i član Ragbi kluba "Mornar" Dušan Novaković iz Bara, zajedno sa Žarkom Zenovićem iz Petrovca, od juče je vlasnik retkog trofeja - u blizini mesta Skočiđevojka, iz mora je izvadio primerak, kako se pretpostavlja, mako ajkule.

AJKULA JE OTVORILA ČELJUSTI I JURI KA VAMA: Evo šta treba da uradite! (VIDEO)

Ova vrsta je ime dobila po reči iz Maori jezika, u prevodu "ajkulin zub", i retko se nalazi u Jadranskom moru.

- Izvadili smo je na plutajući parangal, mamac je bila skuša. Bila je duga oko 120 centimetara i teška 23 kilograma. Istom prilikom, izvadili smo i jednu sabljarku od 12 kilograma - rekao je za portal "Jedro.me" Jedro Novaković.

Mako u proseku naraste oko tri metra dužine, naseljava sva svetska mora, osim hladnih voda severa i juga, a važi za jednu od najbržih riba, što se pripisuje evoluciji, jer se hrani tunama i sabljarkama.

(Telegraf.rs / Izvor: Jedro.me/ Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvat

    30. jul 2015 | 14:55

    Crnogorci uhvatili????.....ja mislio da oni leze po citav dan...

  • stanoja

    30. jul 2015 | 11:18

    Naravno da i jadranskom moru ima ajkula onaj secerko je javno rekao da mu je to omiljeni sport i da svake godine ide ... U lov ..!!!!

  • D.U.

    1. avgust 2015 | 09:01

    Nisu uhvatili dinosaurusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA