OVO JE NAJSTRAŠNIJE POLICIJSKO UBISTVO: Zaustavio ga, tražio da izađe napolje, a onda bez razmišljanja upucao! (FOTO) (VIDEO)

Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43) koga je ubio za vreme rutinske kontrole

  • 6

Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43), u koga je on pucao tokom rutinske saobraćajne kontrole, a čitav događaj je zabeležila kamera koja je bila postavljena na Tensingovoj uniformi.

Naime, on je zaustavio Dubouza koji je upravljao automobilom koje nije imalo tablice. Nakon kraće rasprave, zatražio je da izađe iz vozila, ali je Semjuel to odbio.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tensing je zatim bez razmišljanja potekao pištolj i pucao u žrtvu, nanoseći mu fatalne povrede.

- Ovo je najstrašnije ponašanje policijskog službenika do sada. Ovim poslom se već 30 godina bavim i nikada nisma video nešto slično. Bio mu je dovoljan samo jedan sekund da potegne pištolj - istakao je tužilac okruga Hamilton Džo Deters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema verziji priče koju je Tensing izrekao na sudu, pucnjavi je prethodilo "naislno ponašanje" nastradalog Semjuela, koji je navodno čak pokušao i da ga pregazi.

- Priklještio mi je ruku vratima i dao gas. Mogao sam da nastradam i zato sam morao da odreagujem - ispričao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, kamera koje je snimila čitav ovaj događaj do kraja je dokazala da je njegova izjava lažnja, a Tensing je u međuvremenu dobio otkaz.

Porodica Semjuela Dubouza je policiji zahvalna jer je pristala da javno emituje snimak, a prema rečima advokata, da se čitava ova tragedija nije zabeležila kamerom, policajac najverovatnije ne bi ni bio krivično gonjen.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    31. jul 2015 | 00:15

    100 год

  • Dalibor

    30. jul 2015 | 21:39

    OK kamera ne pokazuje detaljno sta se sve desilo. Sta zvuci je da je ovaj povuko policajca uz auto. Sta se ovde moze videti je da dokle pretpostavljam auto se odvlaci za policajcom, policajac vadi pistolj, te drugi kolega vadi isto tako pistolj. Dash kamera bi najbolje pokazala sta se dogodilo, jer kada se dogadja neko sr**e to je jako tesko zabeleziti sa jednog ugla!

  • Chicha

    30. jul 2015 | 21:27

    Likvidirati manijaka o trošku državea možda i celu sad-e,jer kod njih je i hit i trendda ubijaju latinoamerikance.Pre toga robovlasništvo,šra je sledeće.Čisti bre ološariju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA