U Sarajevu zabranjeno odavanje počasti žrtvama Oluje!

Zabranu okupljanja je kako se navodi u saoštenju Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) donelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo PU Centar Sarajevo, a skup koji je zakazan za ponedeljak 3. augusta za cilj je imao odavanje pošte nastradalima u "Oluji"

  • 49

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) oštro osuđuje zabranu mirnog okupljanja ispred zgrade ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu, a čiji je skup prijavio UDIK, povodom obeležavanja 20. godišnjice stradanja Srba u vojnoj operaciji "Oluja".

VEDRANA RUDAN O "OLUJI": Ovo se nikako neće dopasti Hrvatima!

Zabranu okupljanja je kako se navodi u saoštenju UDIK-a donelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo PU Centar Sarajevo, a skup koji je zakazan za ponedeljak 3. augusta za cilj je imao odavanje pošte nastradalima u "Oluji" te podsećanje javnosti na zločine Hrvatske vojske prema civilnom srpskom stanovništvu koje Republika Hrvatska danas s ponosom slavi, kaže se u saopćenju UDIK-a.

Zabrana skupa je najgora i najstrašnija slika koju možemo da pošaljemo iz Sarajeva, a želja je bila nešto sasvim drugo, ocenjuje UDIK.

Iz UDIK-a podsećaju da je sloboda okupljanja garantovana članom 11. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda te navode da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo selektivno zabranjuje skupove i krši slobodu na mirno okupljanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    1. avgust 2015 | 19:44

    Gde su sad zene u crnom da odaju pocast srpskim zrtvama ?l

  • Lazarus

    1. avgust 2015 | 20:15

    U proteklom ratu u BIH je izginulo mnogo srpskih zrtava,neduznih ljudi,dece.Nasilno su izbrisani iz knjige zivota na nacine nepojmljive ljudskom umu.Sad su svi skocili na RS radi referenduma koji se raspisuje radi preispitivanja rada pravosudnih organa BIH.Ako uzmemo u obzir cinjenicu da pravosudje BIH ne osudjuje ni Orica ni druge koljace srpskog naroda i smatra da niko ne treba da odgovara za smrt desetina hiljada neduznog srpskog zivlja,za smrt nevine decice koju su otrgli iz majcinih narucja,ubijali ih i silovali pred njima,onda je jasno kako je Srbima u vestackoj tvorevini BIH.Zao je meni svih zrtava,ali sramota ,nepravda i neopisiva tuga je prava rec za sve sto trpimo.Oluja je mrlja hrvatske moderne istorije,kojoj oni prisivaju lasni sjaj pobede,ona je jedna strana ogledala koga je zapljusnula srpska krv kada su protjerani skoro svi Srbi iz "lijepe njihove"!A druga strana je etnicki ociscena Federacija BIH od pravoslavnog naroda, Sarajevo bez 200000 Srba,bez sve kulture,suzivota i neceg posebnog sto nekad imade.Zalosno,ali je tako je....

  • Strucnjakowsky

    1. avgust 2015 | 18:33

    Bitno je da su u BG dali pocast stradalima u Srebrenici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA