• 19

POSAO U DUBAIJU? Ovo su prednosti zbog kojih ćete želeti da ga ODMAH pronađete!

Plaćeni torškovi prevoza, smeštaja i radne vize samo su neke od pogodnosti koje poslodavci obezbeđuju svojim zaposlenima

  • 19

U Srbiji je sve češća pojava odlaska u inostranstvo radi boljeg života. Ne čujemo tako retko "Joj samo da odem, ovde nema života" ili "Svuda je bolje" itd. Dubai je jedan od najbrže rastućih svetskih gradova i postao je miljenik za ljude koji tragaju za poslom.
ŽELITE POSAO U DUBAIJU? Evo kako da dođete do njega!

Stanovništvo Dubaija danas čine 85 odsto stranaca a lokalnog stanovništva ima svega 15 odsto.
- Kada radite sa jako velikim brojem stranaca u jednoj državi, ne možete da se osećate usamljeno. Svi su stranci, svi imaju neku svoju kulturu, i to saznanje vam ne daje pravo da budete nostalgični. Vremenom postajete deo multikulturne sredine, pa razlike i ne primećujete, a ima i dosta Srba koji tamo rade - kaže Petar T. (28) za portal "Srbija danas" koji je pre tri godine počeo da radi kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu, a sada je menadžer restorana.
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug


- Najčešća pitanja koja dobijamo od zainteresovanih kandidata u vezi su sa uslovima rada i platom. Ako uporedite platu u Dubaiju i u Zapadnim zemljama ona deluje značajno manja. Međutim, ako uzmemo u obzir da na zapadu sami morate platiti stan, troškove stana, prevoz, hranu i slične troškove, dođemo do toga da su zarade u Dubaiju znatno veće - kaže Miloš Jovanović, predstavnik agencije za zapošljavanje Feron.
Ovo su pogodnosti zapošljavanja u Dubaiju:
- Poslodavac plaća troškove avio prevoza, radna viza je obezbeđena
- Obezbeđen je stan, troškovi stana, hrana i prevoz
- Osiguranje rešava poslodavac
Ukoliko se ipak odlučite za Dubai kao zlatnu oazu, morate da budete spremni da za svaki posao pored vas aplicira još 70.000 ljudi, a oni na primer biraju 3.000. Znači, morate da se izdvojite, da budete drugačiji.
(Telegraf.rs/ Izvor: srbijadanas.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Živim i radim u Dubaiu i mogu da potvrdim da je ovo laz! Smeštaj nude jedino užasno slabo plaćeni poslovi, i taj smeštaj nije stan već krevet u sobi sa više ljudi. Jače plaćeni poslovi ne obezbeđuju stan, a sa normalnom/prosečnom platom teško da se ga možete iznajmiti. Uglavnom ljudi žive po sharing sobama u gradu. Bolje razmislite pre donošenje odluke.

  • Uros Jovanovic

    Kako da apliciram za posao????

  • nedzad

    kako da se prijavim imal broj tel.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima