Ovo je SRPSKI RENDŽER, HEROJ koji je spasao TRUDNICU, dete (4) i još troje davljenika!

- Zatekao sam u vodi pet osoba koje su se držale za prevrnuti čamac koji je plutao na vodi, dok su stvari plivale oko njih - rekao je Mustafa Kolenović, rendžer "Rezervata Uvac"

  • 4
Foto: glaszapadnesrbije.rs Foto: glaszapadnesrbije.rs

Mustafa Kolenović Tajo (62), rendžer "Rezervata Uvac" spasao je petoro Užičana koji su se u Kokinom Brodu kod Nove Varoši davili u vodi Zlatarskog jezera. Među davljenicima je bila i trudnica Jasmina Lazarević (27) sa sinom Vukom starim četiri i po godine.

Oni su pre dve večeri od Vizitorskog centra u Kokinom Brodu krenuli u vikendicu na drugom kraju jezera. Međutim posle pređenog kilometra čamac je počeo da se puni vodom i tone, pa je hidroakumulacija u kanjonu Uvca postala poprište prave drame.

- Zatekao sam u vodi pet osoba koje su se držale za prevrnuti čamac koji je plutao na vodi, dok su stvari plivale oko njih. Žena je zapomagala da joj spasem dete, očajnički pokušavajući i da mu sama pomogne. Uspeo sam da ih na jedvite jade ubacim u čamac, a zatim pomognem i ostalima. Kasnije sam na obali saznao da je u osmom mesecu trudnoće - priča Kolenović.

Rendžeru, koji je prvi pritekao u pomoć, u spasavanju davljenika kasnije su se pridružili i gosti Zlatarskog jezera.

 Foto: Wikipedia/Sing.Rab Foto: Wikipedia/Sing.Rab

- Kada su me ribolovci obavestili da se dave ljudi, nisam se nimalo dvoumio već sam odmah seo u čamac i krenuo u pomoć. Tek mi se bila završila smena i sreća je da sam bio u blizini čamca pa sam mogao brzo da reagujem. Rendžer sam petnaestak godina i ovo nije prvi put da moje kolege i ja priskačemo u pomoć davljenicima - priča Kulenović.

Nakon ukazane lekarske pomoći, Užičani su ipak odlučili da nastave odmor u vikendici koju imaju na Zlatarskom jezeru, nedaleko od mesta zvanog Bela kuća.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Pozajmili smo čamac od prijatelja i krenuli ka vikendici u prvi sumrak. Kada smo primetili da voda prodire velikom brzinom, usmerio sam čamac ka najbližoj obali. Međutim, on se za svega nekoliko minuta napunio vodom i prevrnuo. Na sreću, na obali su čuli naše dozivanje. Rendžer Kolenović je stigao veoma brzo, a za njim još par čamaca - priča Jasminkin otac Mićo Despotović (60).

(Telegraf.rs / Izvor: Glaszapadnesrbije.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    3. avgust 2015 | 17:06

    Alal ti vera junače.

  • da

    3. avgust 2015 | 16:44

    Cestitke za covek i ovom prilikom da pozdravim najboljeg covek i rendzera Meska. Vidimo se uskoro na jezeru.

  • Jeka

    3. avgust 2015 | 15:36

    Ovog divnog covjeka treba nagraditi za humani podvig!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA