A ZA KRAJ, ONO NAJLEPŠE: Nišvil zatvara bend The Jam Station! (VIDEO) (FOTO)

Grupa je osnovana 2012. godine kao kvartet koji je u početku svirao isključivo bluz standarde, a u međuvremenu dobija status Nišvil promo benda na mnogim muzičkim i turističkim manifestacijama Srbije

  • 0

Po tradiciji koja traje već nekoliko godina i Nišville 2015 e zatvoriti bend iz Niša, a ovog puta to je mladi blues-jezz-soul sastav Jam Station.

Okosnicu sastava The Jam Station, koji će u nedelju 16. avgusta zatvoriti Nišville 2015., čine mladi muzičari u čijem su razvoju značajnu ulogu imale upravo Nišlvil džez radionice.

Grupa je osnovana 2012. godine kao kvartet koji je u početku svirao isključivo bluz sntadarde. Već sledeće godine početna ideja je nadgrađena proširivanjem repertoara i na autorske kompozicije, kao i na stilove koji se oslanjaju na bluz: džez. soul, ritam i bluz, a grupa od tada belži puno svirki u Nišu i okolini - kako u klubovima, a čak i više - što je još jedna karakteristika grupe i na čemu članovi Jam Station i sami insistiraju - nastupa na ulicama.

Od nastupa u pratećem programu Nišvila 2013. godine, bend dobija i duvačku liniju što je uticalo na prebacivanje žanrovskog težišta ka džezu i soulu. U međuvremenu, Jam Station praktično dobija status Nišville promo benda na mnogim muzičkim i turističkim manifestacijama, kao i na ulicama mnogih gradova Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

Nedavno su imali zapažen nastup na Užičkom bluz festivalu, a pre Nišvila će nastupiti na poznatom bugarskom džez festivalu koji se održava u ništa manje poznatom turističkom centru Bansko.

Članovi benda su: Mihailo Tatić - gitara; lazar petrović - gitara; Mihajlo Ivanović - bas gitara; Želimir Maršnjak - bubnjevi; Milan Jovanović - klavijature; Filip Stipsić - saksofon; Nikola Stanojević - trombon, a neizostavni član ekipe je mendžaer i ton majstor Nenad Tančić.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA