Da li biste voleli da živite u gradu koji se zove Faking?

Gradić u Austriji već godinama je predmet izrugivanja, ali vlasti ne žele da mu promene naziv

  • 0

Faking (Fucking), gradić u austrijskoj pokrajini Gornja Austrija, neprestano je pretmet diskusija o potrebi promene njegovog imena, koja ima vulgarno značenje na engleskom jeziku. Gradske vlasti odlučne su u nameri da ne menjaju ime grada, dok su mišljenja meštana podeljena.

Ime mesta, koje na engleskom znači polni odnos, često se koristi za ruganje stanovnicima tog gradića u Austriji. Iz Fakinga su nekoliko puta ukradene table s nazivom mesta, a zabeleženo je i da su se ljudi ispred tabli slikali u eksplicitnim seksualnim pozama.

Gradonačelnik Tasdorfa Franc Majndl, pod čijom je nadležnošću i mesto Faking, kaže da promena imena trenutno nije na dnevnom redu.

- Ovu diskusiju smo imali pre nekoliko godina. Ako građani to žele, onda je moguće o tome razgovarati sa opštinom. Međutim, ne radim ništa protiv volje stanovništva i ne želim da podelim Faking - objasnio je Majndl povodom izveštaja austrijske državne televizije ORF prema kojem građani žele promenu naziva.

Oni koji žive nadomak table sa imenom mesta zalažu se za promenu naziva, dok drugi smatraju da troškovi ne bi opravdali svrsishodnost akcije.

Novu debatu, koja je izbila ovih dana, gradonačelnik objašnjava time da je jedna vlasnica kuće samovoljno delovala, pošto joj je neko ukrao tablu sa imenom mesta i brojem kuće, te je postavila novu sa natpisom "Fuging".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA