Opština Negotin u borbi protiv nasilja u porodici

  • 0

Zbog sve učestalijeg nasilja nad ženama i porodičnog nasilja sa smrtnim ishodom, a u cilju preduzimanja mera od strane nadležnih državnih organa i institucija i striktnog poštovanja važećih propisa i protokola u ovoj oblasti, juče je u maloj sali održan sastanak kome su, na poziv načelnika Policijske stanice Negotin prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, tužilaštva, sudova , Zdravstvenog centra i povereništva za izbeglice.

Foto: Negotin.rs Foto: Negotin.rs

Prisutni su se na sastanku upoznali sa zaključcima Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, a razgovarali su i o konkretnim koracima koje moraju preduzeti u cilju prevencije nasilja nad ženama, porodičnog nasilja i nasilja u partnerskim odnosima.

Veliki problem je što žrtve nasilja ne prijavljuju odmah nasilnike, pa se veoma često nasilje nažalost završava smrtnim ishodom. Kako se čulo na sastanku od 1999. do 2015. godine, na teritoriji opštine Negotin, dogodilo se 8 ubistava u porodici, od čega se u četiri slučaja radi o smrtnom ishodu supružnika.

Foto: Negotin.rs Foto: Negotin.rs

Zaključak sa jučerašnjeg sastanka je da mora da se radi na jačanju kapaciteta institucija u borbi protiv nasilja u porodici i njegovoj prevenciji, kao i da se, u okviru Lokalnog saveta za bezbednost formira Radno telo koje će se baviti ovim problemom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA