CEO SVET PRIČA O SRBIMA: Kinezi za svoj nevidljivi avion da zahvale ataru sela Buđanovci!

Ovih dana vrše se probni testovi prvog nevidljivog aviona izređenog u Kini. Letelica je napravljena u potpunoj tajnosti, a evo i ko je umešao prste u ovaj vojni projekat

  • 34

Kada je pre 16 godina tokom NATO bombardovanja Srbije u ataru sela Buđanovci oboren amerčki nevidlji avion F -117, radosti među građanima Srbije nije bilo kraja. Ostaci srušenog aviona, osim što su postali neoboriv dokaz da je Srbima uspelo da obore "super avion", poslužili su i Kinezima! Kako?

Svetski mediji ovih dana pišu da su ostatke nevidljivog aviona F-117, koji je oboren je 27. marta u vojvođanskoj ravnici u sremskom selu Buđanovci, tri dana posle početka NATO bombardovanja Srbije, iskoristili Kinezi, kako bi napravili svoju borbenu nevidljivu letelicu.

POKLON AMERIKANACA: Izrael dobija 14 nevidljivih aviona vrednih tri milijarde dolara!

Foto: Wikipedia/Marko M Foto: Wikipedia/Marko M

Pritom, kineski špijuni su uspeli da dođu da planova za izradu nevidljiv američkih aviona F-35, njih su prekopirali, i napravili svoju borbenu letelicu. U toku je njeno testiranje, ali mediji širom sveta veliku pažnju poklanjaju Srbiji koja je, eto, slučajno, pomogla Kinezima.

Mada, nije sve slučajno. Naime, kineska vojska je tokom bombardovanja, uz dozvolu tadašnje vlasti u Srbiji, proveravala mogućnosti svojih radara, odnosno koliko su oni moćni u otkrivanju nevidljivih letelica. To su Amerikanci saznali, te je bombardovana kineska ambasada. Na kraju je Peking dobio delove srušenog aviona, i to je Kinezima poslužilo kao temelj, osnova da naprave svoju nevidljivu letelicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    9. avgust 2015 | 00:08

    Kinezi su pogrešili ako su kopirali F35,zato što je taj avion totalni promašaj.I mi Srbi smo iskoristili tehnologiju sa oborenog F117 pa smo napravili svoj ne vidljivi avion,ali ne možemo da se setimo gde smo ga ostavili,a pošto je ne vidljiv ne znamo kako da ga lociramo.Ali ostaje zapisano da smo baš mi Srbi prvi u svetu srušili američki ponos F117,pa malo li je.

  • Darko

    9. avgust 2015 | 08:12

    Prvi avion koji je oboren na svetu,bio je Austrougarski avion i to na teritoriji Srbije u prvom svedskom ratu,a oborio ga je Srbin Raka Ljutovac i to preuređenim topom.

  • Nikolas

    9. avgust 2015 | 01:57

    SVE ZA NASE PRIJATELJE KINEZE I RUSE -DACE BOG DA NAM POMOGNU DA PROTERAMO NATO OKUPATORE !!! ISPRLJALI SU NASU SVETU ZEMLJU KOSOVO I PORUSILI CRKVE I MANASTIRE ,PROTERALI NAROD I OZRACILI SRBIJU !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA