STRAVIČNI OŽILJCI OD ATOMSKE BOMBE: Ovaj Japanac celog života nosi žig Nagasakija (FOTO)

Ni dan danas, Sumiteri Taniguči, jedan od preživelih iz Nagasakija, ne može da u potpunosti ispravi svoju levu ruku i još uvek nanosi kremu na svoje ožiljke. Kao posledica eksplozije atomske bombe, njegova tri rebra još uvek pritiskaju pluća što prouzrokuje otoke

  • 15

Prvu atomsku bombu u Drugom svetskom ratu, Amerikanci su bacili  6. avgusta 1945. godine na Hirošimu, da bi tri dana kasnije bacili još jednu na Nagasaki. Sumiteri Taniguči je tada imao samo 16 godina.

Evo šta bi se desilo sa Srbijom kad bi na Beč bila bačena ATOMSKA BOMBA koja je pala na Hirošimu! (VIDEO)

Njegovo telo je skoro raskomadano, sa leđa je visila koža kao i sa ramena i ruku. Nakon 70 godina, u borbi protiv nuklearnog oružja otkriva svoje rane.

On je jedna od desetina hiljada žrtava eksplozije atomske bombe. Ni dan danas ne može da u potpunosti ispravi svoju levu ruku i još uvek nanosi kremu na svoje ožiljke. Kao posledica eksplozije, njegova tri rebra još uvek pritiskaju pluća što prouzrokuje otoke. U okviru rehabilitacije ležao je 21 mesec na stomaku.

Taniguči je pokazao svoje telo prekriveno ožiljcima u okviru rada grupe preživelih iz Nagasakija koju vodi, a sve u cilju borbe protiv nuklearnog naoružanja. Ova grupa se nada da niko više neće stradati od nuklearne eksplozije.

FOTO-UBOD: Pre 70 godina Amerikanci bacili prvu atomsku bombu na Hirošimu!

Ovaj Japanac je sa 16 godina stradao od petotonske plutonijunske bombe po imenu “debeli čovek” koje je ekplodirala 500 metara od Nagasakija, koji je bio jedan od japanskih najvažnijih luka i povezan sa Šangajem.

Nakon brutalnog napada američki avioni su izbacili letke širom zemlje preteći da će ponovo koristiti atomsko oružje ukoliko se Japan ne preda, što se desilo nakon tri dana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telergaf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micki

    8. avgust 2015 | 22:04

    Ameri...demokrate,mirotvorci,pacifisti!Toliko o njima!A kroz kratku istoriju toliko prolivene krvi!

  • brana

    8. avgust 2015 | 21:56

    Jesu li odgovorni zavrsili u Hagu za ovaj ratni zlocin nad civilima?Jel dobio odstetu?Jel Srbija nekoga optuzila za bombardovanje cvila 99?Pravda?Javi se !!!

  • Bro

    8. avgust 2015 | 23:36

    Svaka cast kako se on jos bori za svoj zivot pored tih anomalija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA