Vukčević: Ne vodimo političke postupke, preispitaćemo ratne poternice

Tužilac za ratne zločine kaže da se, zbog broja nepotpunih postupaka, stvara utisak da Tužilaštvo vodi političke procese i da će zato ratne poternice morati da budu preispitane

  • 0

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da će biti preispitane sve ratne poternice jer se stvara utisak da su u pitanju politički postupci. On je dodao da tužilaštva još nekih zemalja pomažu srpskom tužilštvu u istrazi o trgovini organima na Kosovu. Vukčević je najavio istragu povodom streljanja u kosovskom zatvoru Dubrava.

- Relikt ratova devedesetih jesu procesi u odsustvu, protiv nepoznatih lica, motivisani političkim prilikama u tom trenutku. Mislim da ima previše lica na tim poternicama i kada dođe vreme pomirenja, moraćemo zajedno da preispitamo sve ove ratne poternice. One diskredituju našu zemlju i stvaraju utisak da se ovde vode politički postupci - rekao je Vukčević za dnevni list "Danas".

On je, govoreći o istrazi o trgovini ljudskim organima koja je samostalna istraga srpskog tužilaštva, naveo da je "nekoliko radnji" obavljeno uz pomoć "drugih tužilaštava".

- Došli smo do veoma zanimljivih detalja i ako to uporedimo sa drugim istragama koje se odvijaju, verujemo da će naša saznanja dovesti do počinilaca ovih gnusnih zločina - istakao je Vukčević, dodajući da se posebno sarađuje sa ruskim i ukrajinskim tužilaštvom, putem međunarodne pravne pomoći.

Tužilac Vukčević je istakao da i sa Euleksom, u vezi sa trgovinom organima, postoji "korektna saradnja".

- Poseban Istražni tim Klinta Viljemsona se formira i mi očekujemo da će i oni imati konkretne rezultate u istrazi. Do sada sam se dva puta sa njim sreo - objasnio je Vukčević.

On je rekao da trenutno postoji više tužilačkih istraga. Ipak, posebno je najavio da je "sledeći veliki predmet streljanje u zatvoru Dubrava", na Kosovu i Metohiji.

(M. S. / izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA