ATINA NA TANKOM LEDU: Bliži se plaćanje duga ECB, a para još uvek nema

Grčki zvaničnici su ranije saopštili da očekuju da se sporazum nađe pred parlamentom do 18. avgusta. Atina i njeni međunarodni poverioci nastavili su ranije danas pregovore o trećem paketu finansijske pomoći

  • 1

Atina se nada da će najkasnije do utorka, 11.avgusta, okončati pregovore sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj, rekli su grčki zvaničnici.

- Uloženi su napori da se pregovori okončaju do ponedeljka uveče ili utorka ujutru - rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman. Grčki zvaničnici su ranije saopštili da očekuju da se sporazum nađe pred parlamentom do 18. avgusta. Atina i njeni međunarodni poverioci nastavili su ranije danas pregovore o trećem paketu finansijske pomoći.

Grčki ministri finansija i ekonomije Euklid Cakalotos i Jorgos Statakis nastavili su pregovore s prestavnicima Evropske centralne banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropskog stabilizacionog mehanizma o novom paketu pomoći.

GRČKA SE DIŽE IZ PEPELA: MMF ipak odobrio privremeni kredit, evo koliko joj još ostaje duga!

Britanska agencija navodi da Atina žuri da završi sporazum o novom programu o približno 86 milijardi evra do utorka, kako bi dobila prvu tranšu do 20. avgusta, kada se suočava sa plaćanjem duga Evropskoj centralnoj banci.

Frans pres izveštava da Grčka i njeni poverioci vode "intenzivne razgovore" tokom ovog vikenda o novom programu za oporavak grčke privrede pre nego što ta prezadužena zemlja bude morala da plati 3,4 milijarde evra ECB 20. avgusta.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA