MOĆ SVETE STOLICE: Vatikan svim silama brani srpske svetinje na Kosovu i Metohiji

Ambasador Srbije pri Unesku smatra da bi SPC mogla bitno doprineti tome da se i u političkoj javnosti i među donosiocima odluka u pojedinim zemljama ojača svest o neprihvatljivosti primanja u Unesko onih koji su objektivni vinovnici rušenja i skrnavljenja srpskih srednjovekovnih spomenika na KiM

  • 15

Ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković, rekao je da je Sveta stolica, s kojom je Srpska pravoslavna crkva u konstruktivnom dijalogu, i do sada u pogledu zabrinutosti za sudbinu hrišćanskog duhovnog i kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji ispoljavala primernu odgovornost.

Bilo bi, naravno, dragoceno ako bi tu svoju brigu što aktivnije podelila s katolicama širom sveta, rekao je Tanasković,  odgovarajući na pitanje da li bi Katolička crkva mogla da stane u odbranu srpskog nasleđa na KiM kao hrišćanskog i koje su mogućnosti da se to pretoči u stav država koje cene mišljenje ove crkve, a koje će odlučivati o zahtevu Prištine da se učlani u Unesko.

ALBANCI UDARILI ŠAMAR SRBIMA: Srpsko nasleđe biće još sigurnije u NAŠIM RUKAMA i kada Kosovo uđe u UNESKO!

Tanasković smatra i da bi SPC "mogla bitno doprineti tome da se i u političkoj javnosti i među donosiocima odluka u pojedinim zemljama ojača svest o neprihvatljivosti primanja u Unesko onih koji su objektivni vinovnici rušenja i skrnavljenja srpskih srednjovekovnih spomenika na KiM".

Foto: www.mc.rs Foto: www.mc.rs

Na pitanje da li veruje u izjavu zamenika ministra u prištinskim institucijama Petrita Seljimija da će članstvo Kosova u Unesku samo unaprediti poziciju srpskog nasleđa na KiM, Tanasković kaže da je to jedan od glavnih argumenata s kojim zagovornici prijema Kosova u Unesku nastupaju u međunarodnoj zajednici.

- Nemamo ni jedan jedini razlog da im poverujemo. Našem svetu nije potrebno objašnjavati zašto. Strancima se, međutim, razlozi naše duboke neverice moraju uporno i argumentovano razjašnjavati - rekao je Tanasković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    10. avgust 2015 | 07:49

    Postoji stara izreka NEVJERUJ LATINIMA NI KADA TI DAROVE NOSE toliko o njihovoj pomoći!

  • Mantana

    10. avgust 2015 | 07:10

    Koje su bre ovo bajke ?U Vatikanu se krije istina o Srbiji,oni ce bas da nas brane....

  • sale88

    10. avgust 2015 | 10:18

    Oni su ti koji su podrzavali pokolj nad srbima sa strane hrvata, pogledajte na youtube dokumentarac Crna Knjiga i sve ce vam biti jasno kako oni brane Srpske Svetinje..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA