VELIKA SRPSKA MISTERIJA: Zašto je izgrađen most ispod kojeg nema reke? (FOTO)

Začudićete se, ali na ovo pitanje postoji sasvim logičan odgovor

  • 9

U valjevskom selu Veselinovac otvoren je novi most, vredan skoro 55.000 evra, međutim, ispod mosta nema ni kapi vode!

UPRAVO POSTAVLJEN: Ovako izgleda most na Lidu (FOTO)

Radi se o mostu koji je oštećen u prošlogodišnjim majskim poplavama, a po odluci gradske vlaste, on se našao na spisku prioriteta za izgradnju u ovoj godini. Na iznenađenje mnogih, rečno korito ispod velikog, novoigrađenog mosta, je potpuno suvo!

Zašto je veliki most, koji košta 6,2 miliona dinara, izgrađen u Veselinovcu i da li je sa manje novca mogao da se reši problem tamošnjih žitelja, pitali smo direktora Gradske direkcije u Valjevu Dragana Jeremića.

On objašnjava da je most izgrađen na rukavcu reke Kolubare i da drugo rešenje, osim ovog, nije postojalo. Na opasku da je most preveliki za rukavac, Jeremić objašnjava da je most rađen tako da ga poplava ne može uništiti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To je deo rukavca reke Kolubare i tu trenutno nema vode, ali kada Kolubara nadođe, taj rukavac odvodi višak vode. Voda ispod tog mosta nije permanentna, zato se dogodilo da je sada rečno korito suvo.Most smo uradili po svim standardima i može da izdrži veće vode, tako da se ne može dogoditi da bude oštećen kao što se dogodilo u maju prošle godine - objašnjava Jeremić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dužina ovog mosta je deset, širina kolovoza je četiri metra i sa obe strane je urađen trotoar. Radove je izvodilo građevinsko preduzeće "Ingrapomni" iz Beograda. U valjevskom kraju U prošlogodišnjim majskim poplavama oštećena su 23 mosta u valjevskom kraju. Do sada je izgrađeno i sanirano 18 mostova.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lapovo

    10. avgust 2015 | 12:51

    jer smo tako u mogucnosti......

  • Daxi

    10. avgust 2015 | 10:50

    Aha, a da je urađen lošije bilo bi malo veca voda odnela bi ga ponovo...

  • WWW

    10. avgust 2015 | 11:23

    PA DA BI PISALO U NOVINAMA I RADI STATISTIKE STA JE SVE IZGRADJENO. RADI SE GRADI SE...CVETAJU NAM RUZE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA