PRINCIP I DRAŽA RAME UZ RAME: Evo gde je osvanuo ovaj mural! (FOTO)

Poslednji mural koji je urađen u ovom gradu posvećen je Hajduk Veljku, a ovaj put su kao inspiracija poslužile druge istorijske ličnosti

  • 29

U ulici Cerska na zgradi broj 2, u Negotinu, ovog vikenda je dovršen mural na kome su prikazani lik Gavrila Principa i generala Dragoljuba Draže Mihailovića. To je poslednji u nizu fasadni crtež koji su naslikali mladi Negotinci i tako sivim zgradama dali jednu finu umetničku notu.

 

GROBARI ODALI POČAST LEGENDI: Pogledajte neverovatan mural posvećen Dušku Radoviću na Dorćolu! (FOTO) (VIDEO)

 

Poslednji mural koji je urađen u Negotinu posvećen je Hajduk Veljku, a ovaj put su kao inspiraciju poslužile neke druge istorijske ličnosti.

 

Na zapadnoj fasadi zgrade nalazi se ovo umetničko delo. Oslikano u sivoj skali, sa leve strane prikazuje Gavrila Principa, nacionalnog revolucionara i pripadnika organizacije Mlada Bosna koji je 28. juna 1914. godine izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju od Hoenberga.

 

ĐOKOVIĆ ČUVA NIŠLIJE: Naslikali mural s Novakovim likom na zgradi! (FOTO) (VIDEO)

 

Sa desne strane, na muralu se nalazi slika generala Dragoljuba Draže Mihailovića, komadanta Kraljevske vojske u otadžbini. Sudsko veće Višeg suda u Beogradu je 14. maja ove godine donelo odluku kojom se general Mihailović smatra neosuđivanim i kojom mu se vraćaju sva građanska prava oduzeta u postupku vođenom 1946. godine.

 

(Telegraf.rs / Izvor: eastside.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA