RODILA DEVOJČICU U KUPATILU, PA JE UBILA? Evo kolika kazna preti ovoj Srpkinji!

- U slučajevima čedomorstva, obično se rade psihološka i psihijatrijska veštačenja kako bi se ustanovilo duševno stanje majke i kako bi se mogao proceniti stepen uračunljivosti - kaže sudski veštak-psiholog Ana Najman

  • 6

Prema prvim rezultatima istrage, D. B. (23) rodila je živu devojčicu i zbog te činjenice protiv nje je podneta krivična prijava za ubistvo deteta pri rođenju. Po nalogu tužioca, krivična prijava je podneta redovnim putem.

UDAVILA SVOJU BEBU, PA JE UVILA U KRPE: Detalji jezivog čedomorstva u Novom Sadu!

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu nisu želeli da kažu na koji način je devojčica preminula, uz napomenu da bi više informacija o čitavom slučaju ugrozilo postupak, kako prenosi "Blic".

- Policiji je naloženo da preduzme mere radi prikupljanja dokaza s obzirom na to da je događaj kvalifikovan kao krivično delo ubistvo deteta pri porođaju - kažu u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Istovremeno, nije rečeno da li će majka biti uhapšena, a u narednom periodu psihijatar i psiholog bi trebalo da pregledaju D. B. i procene njeno psihičko stanje.

- U slučajevima čedomorstva, obično se rade psihološka i psihijatrijska veštačenja kako bi se ustanovilo duševno stanje majke i kako bi se mogao proceniti stepen uračunljivosti - kaže sudski veštak-psiholog Ana Najman.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis

Podsećamo da je muž osumnjičene žene tvrdio da do 25. jula nisu ni znali da je njegova supruga u drugom stanju, a da je on za porođaj saznao tek kada je ona te subote, posle porođaja, završila u bolnici.

Ona je njemu rekla da je rodila dete u kupatilu stana i da beba nije davala znake života.

Bračni par je saslušan u novosadskoj policiji, a po preporuci advokata ne žele da razgovaraju sa novinarima. Ukoliko se dokaže da je D. B. ubila dete pri porođaju, kazna je od šest meseci do pet godina zatvora.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki

    11. avgust 2015 | 18:24

    Ništa prostije, ukoliko psihijatri utvrde neuračunljivost, a niko iole normalan ne bi mogao ovaj zločin da izvrši. STERILIZACIJA da se ne bi ponovilo, jer je mlada, postoji opasnost da opet zatrudni i ponovi ovaj ludački čin.

  • Nira

    11. avgust 2015 | 14:47

    Dobar advokat i nalaz psihijatr nece lezati ni dan eventualno dva mjeseca bolnickog ljecenja

  • Mala

    11. avgust 2015 | 12:44

    Samo???Dajte joj dozivotnu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA