PUTIN IMA NOVU POMOĆNICU, OVU PLAVUŠU: Evo zbog čega će njeno ime pamtiti ceo svet! (FOTO)

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije postavilo je novog direktora službe za komunikaciju i informisanje, i po prvi put u istoriji, žena se našla na ovoj poziciji

  • 1

Rusko ministrastvo spoljnih poslova imenovalo je novog direktora službe za komunikaciju i informisanje.

Nikad objavljena fotka: Putin i Tito zajedno u Beogradu! A pored njih je jedan neočekivani gost (FOTO)

Marija Zakharova, prva žena koja je postala portparol ministarstva, a po čemu će je sigurno pamtiti ceo svet, govorila je za Rašu Tudej o tome kako će njeno odeljenje preneti stavove Moskve u svetu.

- Pokušaćemo da kombinujemo sve načine kako bi saopštili informacije o ruskoj spoljnoj politici. Koristićemo, gotovo sigurno, i tradicionalne načine kao što su intervjui, konferencije za štampu, brifinge, izjave, zvanične komentare. I, naravno, nastavićemo s razvojem društvenih mreža i bićemo veoma aktivni na internetu takođe. Mislim da je ova kombinacija tradiconalnih načina i inovacija najkorisnija - rekla je nova portparolka ministrastva spoljnih poslova Rusije.

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

Zakharova, koja radi u ministarstvu od 1998. godine, počela je svoju karijeru kao urednik, radila je nekoliko godina kao šef pres službe ruske Stalne misije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku pre nego što je bila imenovana za zamenika direktora u odeljenju za informisanje i štampu.

Ima diplomatski čin ministra-savetnika, a takođe je i popularna blogerka. Pored, naravno, ruskog, tečno govori i engleski i kineski jezik.

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

Zakhraova je zamenila portparola Aleksandra Lukaševiča, koji je postao ruski stalni predstavnik u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ranije ovog meseca.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA